Home Știri SUV-ul Bentley a primit undă verde

SUV-ul Bentley a primit undă verde

de

Bentley a confirmat în mod oficial că va produce un SUV de mari dimensiuni, care va deveni cel de-al patrulea model al gamei. Va fi pe piață din 2016, în urma unor investiții de aproape un miliard de euro.

Bentley SUV

Noul SUV va fi produs tot la fabrica din Crewe, unde vor mai fi angajați 1000 de oameni. În următorii 3 ani, Bentley va investi 800 de milioane de lire sterline (aproximativ un miliard de euro).

Bentley a prezentat, la Salonul auto de la Geneva din 2012, un concept ce prefigura viitorul SUV, denumit EXP 9 F (foto). Prețurile vor fi undeva la 180.000 de euro și va fi pe piață începând cu 2016. Bentley spune că noul model va fi cel mai puternic SUV. Planurile grupului VW, care deține Bentley, prevăd ca, până în 2018, marca britanică să-și dubleze producția, ajungând la 15.000 de unități.

Bentley prezintă Continental GT3

„Fanii Bentley din întreaga lume sunt nerăbdători să vadă primul SUV al mărcii. Vom face din acest nou Bentley un Bentley adevărat – puternic, exclusivist și de succes“, a declarat Martin Winterkorn, CEO al VW.

Articole similare