Home Știri Teaser Dacia Spring: primul model electric Dacia va fi prezentat mâine

Teaser Dacia Spring: primul model electric Dacia va fi prezentat mâine

de Dan Damian
Dacia Spring/Foto: Quattroruote

Grupul Renault a prezentat un teaser video cu noua Dacia Spring, primul model electric Dacia, care va fi prezentat oficial mâine, 15 octombrie.

Dacia Spring este aproape de debutul oficial. Primul model electric cu sigla Dacia va debutat în deschiderea evenimentului Renault eWAYS pe 15 octombrie. Până atunci, Renault a publicat un teaser video foarte scurt, care anunță cea mai accesibilă mașină electrică din Europa, al cărei preț ar trebui să fie cu câteva mii de euro sub cel al modelului Skoda Citigo-e iV, a cărui producție a fost sistată recent.

Dacia Spring este o adaptare a modelului Renault K-ZE, prezent pe piața din China. Este foarte probabil ca și pachetul de baterii să fie același cu al modelului Renault. De altfel, Dacia a anunțat deja că Spring va oferi o autonomie de peste 200 km, valoare calculată conform standardului WLTP, cel mai apropiat de condițiile reale de utilizare.

Așa cum AMS v-a spus deja, prețul Daciei Spring se va situa în intervalul 15.000 – 17.000 euro, ceea ce înseamnă că, dacă bonusul Rabla Plus de anul acesta (45.000 lei) se va păstra și anul viitor, Dacia Spring ar urma să poată fi cumpărată cu 7.500 – 8.000 euro.

În cadrul aceluași eveniment, Renault va arăta și conceptul unui nou model electric Renault, un hatchback, care va fi construit pe noua platformă modulară CMF-EV, destinată modelelor electrice. Acesta va fi probabil mai mare decât Zoe și cu o autonomie comparabilă cu acesta, deși nu este exclus să vedem și o stratificare pe versiuni cu autonomie diferită.

Renault electric hatchback

Evenimentul eWAYS se va desfășura în perioada 15 – 23 octombrie și, în prima zi, chiar Luca de Meo, noul CEO Renault va prezenta cele două mari noutăți: Dacia Spring în versiune de serie și hatchback-ul electric Renault. Evenimentul va continua cu diferite seminare centrate în jurul strategiei grupului francez în privința electrificării accentuate a gamei de modele.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.