Home Modele noi Mercedes EQS vine în 2021. Alte șase modele electrice în 2021

Mercedes EQS vine în 2021. Alte șase modele electrice în 2021

de Dan Damian
Mercedes EQ

Mercedes a anunțat o infuzie de noi modele electrice, din gama EQ, în 2021. Vârful de gamă, Mercedes EQS, adică Clasa S electrică, vine anul viitor cu autonomie de până la 700 km.

Constructorul german a anunțat strategia Mercedes pentru următoarea perioadă, în ceea ce privește electrificarea și înregistrăm aici și câteva surprize.

Mercedes EQ

Evident, starul acestei noi infuzii de modele electrice este Mercedes EQS, versiunea electrică a Clasei S. EQS este construit pe o nouă platformă, dedicată strict modelelor electrice, una modulabilă, astfel încât poate fi adaptată modelelor electrice din diferite segmente, cu o mare toleranță la nivelul amapatamentului și spațiului pentru baterii. Mercedes EQS va avea mai multe versiuni de autonomie, cea maximă fiind de 700 km. De asemenea, sedanul electric de lux va miza pe o versiune ușor modificată a interfeței MBUX care a debutat pe noul Mercedes Clasa S. În prezent, EQS parcurge fazele finale de teste, după ce prototipurile au înregistrat deja peste 2 milioane de km în teste desfășurate în diferite regiuni ale lumii.

Mercedes EQ

În plus, Mercedes anunță și alte modele electrice. Pe lângă deja existentele Mercedes EQC și EQV, constructorul german va prezenta și modelele EQA și EQB. Producția lui Mercedes EQA va debuta chiar anul acesta.

Urmează, tot anul viitor, Mercedes EQE, un corespondent strict electric al Clasei E.

Mercedes EQ

Două noi SUV-uri în gama superioară

Constructorul german a mai anunțat și o versiune SUV a modelului EQE, dar și o surpriză – Mercedes EQS va avea și o versiune SUV. Cum știm deja majoritatea detaliilor noului EQS, arătate acum un an pe conceptul EQS, Ch. Schulte, colaboratorului AMS, a imaginat un posibil design pentru Mercedes EQS SUV. Este de așteptat ca acest model, dacă vreți un corespondent electric al lui GLS, deși e cam puțin spus, să aibă aceleași performanțe și versiuni de autonomie ca Mercedes EQS.

Mercedes EQS SUV

Mercedes EQS SUV/Ch. Schulte

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.