Home Știri Top 10 modele neprofitabile din istoria recentă

Top 10 modele neprofitabile din istoria recentă

de

The Economist publică un grafic ce ilustrează un top 10 al mașinilor europene care au generat cele mai mari pierderi din 1997 până în prezent. Bugatti Veyron și Smart conduc clasamentul.

Bugatti_Veyron_16.4_–_Frontansicht_(1),_5._April_2012,_Düsseldorf

Publicația britanică The Economist publică un grafic extrem de grăitor al celor mai neprofitabile mașini europene din ultimii 17 ani. Informațiile sunt furnizate de către Sanford C. Bernstein, companie specializată în cercetări și studii de piață.

Conceptul Smart FourJoy anunță extinderea gamei Smart

Topul 10 al celor mai neprofitabile mașini este realizat în funcție de pierderea totală generată de aceste modele. Cea mai mare surpriză vine însă dacă analizăm pierderea generată de fiecare mașină în parte produsă. Aici, Bugatti Veyron conduce detașat, cu o pierdere de peste 4,6 mililoane de euro pentru fiecare exemplar produs.

Viitoarea generație Smart ForTwo a fost surprinsă în teste

Alte modele, precum Smart ForTwo sau Fiat Stilo, au generat pierderi mici prin comparație dar, având în vedere numărul mare de unități produse, sunt responsabile pentru miliarde de euro irosite de către companiile care au luat decizia nefericită de a le produce. Clasamentul complet poate fi consultat mai jos.

Top 10 masini neprofitabile

Articole similare