Home Știri Toyota a prezentat astăzi 16 modele electrice

Toyota a prezentat astăzi 16 modele electrice

de Dan Damian
Toyota EV

Da, ați citit bine. Toyota a arătat nu mai puțin de 16 modele electrice și promite un total de 30 de modele EV până în 2030.

În această dimineață, Toyota a făcut spectacol prin prezentarea a 16 modele full-electric, o premieră în istoria industriei auto. Acest lucru vine de la o companie deseori criticată pentru faptul că, deși este campioana modelelor hibrid, nu a venit cu nici un model electric până acum câteva luni, când a prezentat primul EV al mărcii, Toyota bZ4X, dezvoltat în parteneriat cu Subaru.

Cu această ocazie Akio Toyoda, CEO-ul Toyota Motor Corporation și cel care a făcut această prezentare amplă, și-a luat angajamentul de a accelera strategia bZ (Beyond Zero) pein care să ajungă cât mai repede la neutralitatea emisiilor de carbon. Și cum poate face acst ;ucru mai repede decât prin injectarea în piață a nu mai puțin de 30 de modele electrice în doar 8 ani.

Toyota Small SU EV

Toyota Small SU EV

Așa cum se poate observa, Toyota a prezentat câte un model pentru aproape orice segment, de la clasa mini, până la SUV-uri full-size. Trebuie spus și faptul că aceste modele pe care le vedeți în poza generală reprezintă gama generală de EV-uri a japonezilor. Așadar, nu toate vor fi pe toate piețele. De exemplu, pick-up-ul electric este de dimensiunile modelului Tacoma, din state, iar e-Palette este posibil să rămână doar pe piața japoneză.

Oricum, sunt multe alte modele care au legătură cu Europa. În afară de nume generice, care ne indică oarecum in ce segment se poziționează, modelele EV nu au fost prezentate la nivel tehnic. Toyota spune că nu poate oferi astfel de detalii decât aproape de momentul lansării, pentru că mai pot suferi modificări, iar unele configurații nici nu sunt finalizate, în condițiile în care japonezii mizează inclusiv pe utilizarea bateriilor solid-state.

Toyota bZ Large SUV

Toyota bZ Large SUV

Printre modelele EV găsim și ceea ce japonezii numesc deocamdată “Large SUV”, care va fi un SUV electric mai mare decât modelul RAV4 actual, asta în vreme ce “small SU EV” va fi un fel de CH-R electric. Spectaculosul EV Cruiser, care preia ideea de design a lui FJ Cruiser, cu influențe retro este chiar mai mare decât pare în poze, fiind cam la dimensiunile unui Highlander. Toyota include în gama sa și un model sport (Sports EV), pe modelul GR-86, dar și un sedan de clasă medie (bZ SDN), în vreme ce Lexus, care va deveni marcă exclusiv electrică în Europa, a atras atenția cu “Lexus Electrified Sport”, cu modelul RZ, care va fi poziționat între NX și RX la nivelul dimensiunilor, dar și cu un sedan, plus un SUV de clasă mare.

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?