Home Modele noi Toyota Urban SUV Concept prefigurează viitorul SUV electric de clasă mică care debutează în 2024

Toyota Urban SUV Concept prefigurează viitorul SUV electric de clasă mică care debutează în 2024

de Răzvan Măgureanu
Toyota Urban SUV concept (

Rămasă în urmă cu modelele electrice, Toyota accelerează procesul de electrificare și vrea să lanseze șase modele electrice noi până în 2026. Unul dintre ele este un SUV de clasă mică, prefigurat de conceptul Toyota Urban SUV.  Nume posibil: bZ2X.

Toyota Urban SUV concept este încă un studiu dar modelul de serie nu va diferi substanțial deoarece se va prezenta în versiune finală de serie în 2024.
Acesta este practic echivalentul electric al SUV-ului de clasă mică Yaris Cross care se bucură de un frumos succes în Europa.

Toyota Urban SUV concept măsoară 4,30 m lungime, 1,82 m lățime și 1,62 m înălțime fiind cu 12 cm mai lung, cu 5 cm mai lat și cu 2 cm mai înalt decât Yaris Cross. Toyota nu comunică garda la sol dar încălțat cu jante de 20 inchi, garda la sol pare generoasă.

În schimb, japonezii anunță că SUV-ul electric de clasă mică va avea versiuni cu tracțiune față sau integrală și două tipuri de baterii: 50 kWh și 70 kWh.
Prin comparație rivalii din acest segment au baterii de numai circa 50 kWh și ne referim aici la modelele grupului Stellantis – Jeep Avenger, Peugeot e-2008 și Opel Mokka electric care se bazează pe o baterie cu o capacitate netă de 50,8 kWh care alimentează un motor electric de 156 CP ce antrenează puntea față.  Toate aceste modele au un preț care pornește în jurul sumei de 40.000 euro fără bonusuri și ne așteptăm ca și versiunea de bază a lui Toyota Urban SUV să fie oferităî la un preț similar.

Toyota estimează că segmentul SUV-urilor electrice de clasă mică va fi unul din cele mai mari în Europa.

În ceea ce privește designul, Toyota Urban SUV concept urmează întrucâtva linia noii Dacia Duster cu o linie înaltă a caroseriei, un acoperiș plat care garantează o înălțime interioară genroiasă în spate și clanța ușii spate ascunsă în montantul spate.

Toyota nu a spus nimic despre numele modelului dar având îmn vedere că SUV-ul electric compact se numește bZ4X este posibil ca SUV-ul de clasă mică să se numească bZ2X.

Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (Toyota Urban SUV concept (

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.