Știri Video

V12 Speedster, un Aston Martin ultra-extrem

V12 Speedster, un Aston Martin ultra-extrem

V12 Speedster este modul în care Aston Martin vrea să supraviețuiască în stratosfera ultra-luxului. Acolo unde joacă și Ferrari Monza SP2 sau viitorul McLaren Elva. Cu doar 88 de exemplare și 700 CP.

Aston Martin a avut numeroase probleme financiare în ultimii ani – chiar fiind salvat anul acesta de miliardarul canadian cu conexiuni fashion și F1, Lawrence Stroll. Asta nu i-a împiedicat pe britanici să ofere lumii tot ce au mai bun. Iar asta înseamnă, de obicei, serii limitate extreme. Să nu uităm de sedan-ul Lagonda Taraf sau de puternicul Vulcan. Ca să nu mai vorbim de viitoarele Valhalla și Valkyrie.

V12 Speedster, un Aston Martin ultra-extrem

În 2020, Aston Martin este interesat de senzațiile tari oferite de modelele descoperite. Total. V12 Speedster merge pe urmele modelelor Monza SP2 și Elva, fiind complet lipsit de orice protecție împotriva elementelor. Adică lipsesc acoperișul, dar și toate suprafețele vitrate… Proiectul le aparține specialiștilor de la „Q by Aston Martin” și a fost creat în doar 12 luni.

V12 Speedster, un Aston Martin ultra-extrem

V12 Speedster utilizează noua arhitectură din aluminiu de la DBS Superleggera și Vantage, însă caroseria este o creație „bespoke” din fibră de carbon. Inspirația a venit din trecut – DBR1 din 1959 (victorios la Le Mans), DB3S din 1953 sau conceptul CC100 Speedster din 2013. Modelul de prezentare are și o pasiune anume – divizia Q onorează avionul militar F/A-18. Interiorul complet expus mixează materiale precum fibra de carbon satinată, pielea tradițională Saddle, cromul, aluminiul și chiar cauciucul printat 3D.

V12 Speedster, un Aston Martin ultra-extrem

Sub capota Skyfall Silver se află cunoscutul V12 twin-turbo de 5,2 litri. În cazul modelului V12 Speedster el produce 700 CP și 753 Nm, fiind asociat unei transmisii automate ZF cu opt rapoarte. Puterea este livrată roților din spate prin intermediul unui diferențial cu alunecare limitată. Iar performanțele sunt elocvente: 0-100 km/h în 3,5 secunde și o viteză maximă limitată la 300 km/h. Vor fi produse doar 88 de exemplare, fiecare pornind de la 765.000 de lire sterline. Primele livrări sunt programate la începutul anului viitor.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE