Știri Video

Valhalla V6, Range Rover 50 și Isetta la 65 (video)

Valhalla V6, Range Rover 50 și Isetta la 65

Valhalla are motorizare V6 – primul propulsor construit în casă de Aston Martin din 1968 încoace. Lordul off-road-ului britanic, Range Rover, împlinește o jumătate de secol. Iar „biluța de giugiuleală” BMW Isetta are nu mai puțin de 65 de ani.

Constructorul britanic Aston Martin a dezvăluit primele imagini și informații oficiale despre sistemul de propulsie hibrid utilizat pe noul supercar Valhalla – acesta va fi dotat cu un nou V6 twin-turbo de trei litri. Parte a unui ansamblu hibridizat, noul V6 de pe Valhalla a primit numele de cod TM01 – în onoarea inginerului Tadek Marek. Producătorul nu a oferit și cifre concrete de performanță pentru primul motor dezvoltat intern din 1968 încoace.

Valhalla V6, Range Rover 50 și Isetta la 65

Zvonurile avansează suma de aproximativ 1000 CP, iar Aston a spus oficial că masa V6-ului de pe Valhalla nu va depăși 200 kg. Compania va construi doar 500 de unități Valhalla V6 – fiecare având un preț de bază de 875.000 de lire sterline. La fel ca în cazul fratelui mai mare Valkyrie, și aici Aston colaborează pentru design și dezvoltare cu Red Bull Advanced Technologies și faimosul inginer din F1 Adrian Newey.

Valhalla V6, Range Rover 50 și Isetta la 65

Land Rover a demarat festivitățile dedicate aniversării a 50 de ani de existență pentru SUV-ul de lux Range Rover. Pentru început compania a dezvăluit o „lucrare de artă” în zăpada centrului de testare pentru vreme rece din Arjeplog, Suedia. Creația îi aparține artistului Simon Beck, în timp ce campionul mondial de box Anthony Joshua OBE s-a bucurat de parcursurile înghețate de la volanul unor modele Range Rover SV.

Valhalla V6, Range Rover 50 și Isetta la 65

E greu să nu vedem paralele europene cu perioada grea de după al doilea Război Mondial în ceea ce privește situația economică datorată pandemiei de coronavirus (Covid-19). Și poate este momentul unui exemplu – în urmă cu 65 de ani apărea un model care poate fi considerat unul dintre simbolurile optimiste ale reconstrucției. Este vorba despre excentricul BMW Isetta – acesta debuta în martie 1955. Pe atunci, bavarezii spuneau că nu este nici automobil, nici motocicletă, ci un „motocoupé”.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE