Știri Video

(Video) Audi A6 Avant – break-ul premium care te-ar putea face să uiți segmentul crossover

La foarte scurt timp de la introducerea celei de-a opta generații A6 în versiune sedan (sau a cincea, dacă le numărăm strict pe cele care au purtat titulatura A6), constructorul din Ingolstadt ne face cadou versiunea mai practică Avant.

Cu toate elementele noi de pe sedan, dar în plus cu o caroserie mai practică pentru familiști, noul A6 Avant este de fapt o opțiune premium foarte potrivită și pentru cei care înainte aveau în vedere un crossover – datorită designului stilat și aerodinamicii atent studiate, având drept rezultat un coeficient de rezistență la înaintare de doar 0.27. Motivul pentru care A6 Avant ar putea fi opțiunea perfectă pentru a renunța la un crossover este desigur portbagajul – de 565 litri în configurație standard, extensibil prin intermediul banchetei 40:20:40 la 1680 litri. Standard, hayon-ul și copertina interioară sunt acționate electric, opțional cu acces „handsfree”. Tot standard, în portbagaj există un sistem de șine, o plasă, două cârlige și o bretea elastică – opțional Audi oferă și un kit complet de „personalizare” a compartimentului de încărcare.


Noutățile pozitive continuă și în interiorul cabinei, unde noua generație Avant dispune de mai mult spațiu pe lateral și la nivelul genunchilor pentru toți pasagerii, în timp ce șoferul are parte în față de toate „bunătățile” de pe versiunea sedan – inclusiv planșa de bord cu două ecrane tactile, de 10,1 și 8,6 inch, precum și instrumentarul de bord complet digital cu ecran de 12,3 inch. Și la capitolul sisteme de propulsie A6 Avant îi urmează fratelui sedan – motorizări cu sistem mild hybrid, transmisii automate S Tronic cu șapte trepte sau Tiptronic cu opt, sistem all-wheel-drive Quattro și funcție avansată de „coasting” – ce permite oprirea completă a propulsorului până la viteza de 160 km/h.