Știri Tehnologie Video

(Video) Bentley Continental GT, 550 V8 cabrio și coupé

(Video) Bentley Continental GT, 550 V8 cabrio și coupé

Constructorul din Crewe dotează cu 550 CP a treia generație Continental GT și Continental GT Convertible, oferind de acum și o motorizare V8, twin-turbo de 4 litri, pentru marile modele grand touring.

Cele două exponate luxoase au pierdut câțiva cilindri, însă nu sunt deloc departe de performanțele versiunilor W12 (635 CP / 900 Nm). Astfel, noile Continental GT V8 primesc nu mai puțin de 550 CP și 770 Nm din doar patru litri cilindree – grație dublei supraalimentări. Iar diferența de performanțe este aproape insesizabilă: 0-100 km/h în 4 secunde (3,7 secunde pentru W12) și o viteză maximă de 318 km/h – față de 333 km/h. Ambele versiuni au aceeași viteză maximă, însă modelul GTC cedează încă 0,1 secunde la accelerația de pe loc, atingând 100 km/h în 4,1 secunde.Diferențele vizuale pentru GT și GTC V8 sunt minore față de modelul W12, în oglindă cu foarte mica diferență de putere dintre cei 550 și 635 CP ale propulsoarelor. Astfel, noile modele V8 de 550 CP au parte de jante de 20 inch cu design cu 10 spițe (plus alte nouă versiuni de până la 22 inch). În plus, toți cei 550 de ponei respiră mai bine prin intermediul sistemului de evacuare cu patru ieșiri (două ovale, de mari dimensiuni, la W12), iar logo-urile V8 tronează discret pe aripile față. La interior, Continental GT și GTC rămân neschimbate – lux fără compromisuri, chiar și atunci când intră în funcțiune sistemul de dezactivare a jumătate din numărul cilindrilor: pornirea / oprirea motorului este aproape imperceptibilă, având loc în doar 20 de milisecunde.Bentley – mai precis divizia sa de personalizare Mulliner – a creat o nouă serie unicat a SUV-ului Bentayga: Pearl of the Gulf. Fix cinci exemplare vor fi realizate manual de artizanii Mulliner, fiecare încorporând motive unice inspirate de tradiția de recoltare a perlelor – o activitate milenară (7000 de ani, conform arheologilor) în zona Golfului Arabiei. Experții britanici nu au făcut nici un fel de economie – lemn Dark Fiddleback Eucalyptus, tapițerie din piele Linen/ Brunel, ceas Breitling Mother of Pearl, cusături Camel/Brunel sau covorașe din lână de mielușel. Iar, în cazul în care proprietarul are și ceva perle la el, Bentley nu a uitat de cutia de valori dotată cu senzor de amprentă.


Dacia are mare grijă de Franța, cea mai importantă piață europeană pentru constructorul autohton. Cel mai recent exemplu este noua serie limitată „Techroad”, lansată la începutul lunii în hexagon și disponibilă pe SUV-ul Duster și pe întreaga gamă Stepway – Sandero, Logan MCV, Lodgy și Dokker. Cu această ocazie producătorul de la Mioveni introduce și două noi culori – Fusion Red și Highland Grey. Ediția specială Techroad aduce cu sine inserții exterioare și interioare de culoare roșie, jante din aliaj de 16 (Stepway) sau 17 inch (Duster) și tehnologii eficace precum camera pentru marșarier sau sistemul Media Nav compatibil standard cu Android Auto / Apple CarPlay.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE