Știri Video

(Video) Citroen C5 Aircross ajunge în Europa, Inkas Sentry vine din Canada

După lansarea internațională de anul trecut de la „Auto Shanghai 2017” din China, vârful de gamă pe segmentul SUV al mărcii franceze este în sfârșit gata de acțiune și pe Bătrânul Continent.

A trecut ceva vreme de când nu ne mai mirăm văzând brand-uri europene că lansează produse vârf de gamă în China – și nu acasă, din segmentul SUV exemple recente fiind nu doar noul C5 Aircross, ci inclusiv marele Volkswagen Touareg. Astfel, versiunea europeană nu este foarte diferită de cea pentru piața din China, unul din elementele majore de noutate fiind noul sistem de suspensie „Progressive Hydraulic Cushions”, sosit pentru a trece în amintire faimoasa suspensie pneumatică a francezilor. În plus, confortul va fi suveran la bordul noului crossover și datorită noilor scaune „Comfort” – menite să ducă și mai departe atmosfera de „lounge” pe care ultimele modele Citroen o replică.Stilistic vorbind, C5 Aircross nu este de fapt o noutate – de la lansarea din China au mai apărut numeroase modele care folosesc același limbaj, cu maxim succes, precum restilizatul C4 Cactus. La interior, accentul este pus pe modularitate – portbagajul are de la 570 la 720 litri, bancheta din spate este de fapt compusă din trei locuri individuale, culisante și cu spătarul reglabil. Desigur, Citroen oferă acasă în Europa tot ce are mai bun, de la noul instrumentar de bord digital de 12,3 inch la un pachet complet de sisteme de siguranță și asistență a condusului.Construit la Rennes în Franța pentru piața europeană, C5 Aircross va ajunge la dealeri până la sfârșitul anului dotat cu cinci propulsoare – două pe benzină și trei diesel, PureTech 130 / 180 și BlueHDi între 130 și 180 CP. Noutatea majoră sosește în 2019 – C5 va fi primul model din gamă plug in hybrid, cu o autonomie electrică de până la 60 km.Dacă orientarea către confortul total a noului C5 Aircross nu este destul de „manly”, puteți oricând opta pentru… ceva ce seamănă cu un SUV dar ar putea face față cu ușurință pe câmpurile de luptă al oricărui conflict modern. Noul Inkas Sentry MPV este rezultatul experienței acumulate de firma canadiană cu modelul Sentry APC, lansat în urmă cu doi ani (prezent și el în galerie) și este un vehicul dedicat mai ales agențiilor guvernamentale care efectuează misiuni tactice (adică să înțelegem prin asta trupele speciale, grăniceri, etc.).


Sentry MPV este un pickup dotat cu protecție balistică de tip BR7 – lung de peste 5,7 metri el are o gardă la sol de nu mai puțin de jumătate de metru și este propulsat de un turbodiesel de 6,7 litri în 8 cilindri ce dispune de 390 CP. Nu foarte mult dacă ținem cont de opțiunile de „înarmare”: turelă la 360 grade, night vision, trape de evacuare sau chiar plug/barieră montate frontal… Evident, prezentarea noului model nu putea avea loc decât în cadrul „Canadian Global Defence and Security Trade Show”, desfășurat în perioada 30-31 mai.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE