Știri Video

(Video) Clasic sau modern pe circuit – MP Monaco din 1962 vs. recordurile Honda Civic Type R

Nu de mult vă povesteam despre Honda și al său Civic Type R care s-a hotărât să facă turul circuitelor Europei, iar cu ocazia recordului de la Silverstone am dat și peste o foarte frumoasă filmare din 1962, din timpul Marelui Premiu de F1 de la Monaco…

Clasic sau modern, rămâne ca dvs. să decideți. Filmarea de acum 56 de ani face parte din documentarul german „Flying Clipper a.k.a. Mediterranean Holiday” și ne arată cât de la limită se trăiau în acele vremuri weekend-urile de curse, pe atunci siguranța fiind un cuvânt nu foarte des întâlnit în aceeași propoziție cu motorsport.

În schimb, în era modernă, un hot hatchback care se poate achiziționa de la orice dealer – cum ar fi Honda Civic Type R – poate fi companionul perfect pentru un weekend fascinant, dar în același timp sigur, pe marile circuite ale lumii. Faimoasa compactă japoneză are deja cei mai buni timpi în categoria sa – două roți motrice, tracțiune față – pe Nurburgring, Magny-Cours și Spa-Francorchamps. De acum, cu ajutorul câștigătorului (trei trofee) din British Touring Car Championship, Matt Neal, Type R a stabilit un nou record pe turul de circuit la Silverstone, cu un timp de 2:31.320, câștigând în fața… precedentei generații Type R.