Știri Video

(Video) Vantage, V12, R-Reforged sau Ez-Flex – acronimele la putere

(Video) Vantage, V12, R-Reforged sau Ez-Flex – acronimele la putere

Astăzi aruncăm o privire în spate, în istoria britanicilor de la Aston, dar și în cea de carosier a casei milaneze Zagato, cu ajutorul R-Reforged. Apoi privim către viitor, cu ajutorul unui experiment gândit să înțeleagă mai bine livrările urbane tip „last-mile”.

Cum, necum, de Aston Martin se tot leagă aniversarea carosierului Zagato din Milano. Compania a fost fondată în 1919 de Ugo Zagato în 1919, iar legăturile cu britanicii de la Aston Martin datează din 1960, atunci când împreună au creat primul Aston Martin DB4 GT Zagato. Colaborarea Aston – Zagato a rămas faimoasă și în era modernă, datorită unor spectaculoase colecții precum familia Vanquish Zagato sau foarte recenta DBZ Centenary Collection.


Ei bine, specialiștii britanici și italieni par să fi intrat într-un ritm… în care au atras și noi parteneri. Astfel, noua ediție specială Vantage V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged este în același timp primul model prin care AF Racing AG anunță crearea noii sale mărci R-Reforged. Și aici avem de-a face cu o colecție, urmând să fie produse câte 19 exemplare coupe și Speedster V12 Zagato Heritage Twins by R-Reforged – toate produse, sub licență de la AM și Zagato, de AF Racing prin subsidiarul Vynamic GmbH.Renault se ocupă de experimente, cu proiectul Ez-Flex, un vehicul comercial prototip – electric și conectat. Și un demn continuator al seriei EZ (Go, Ultimo, Pro). Ez-Flex a fost creat special pentru mobilitate sustenabilă și eficiență în sectorul logistic, punând accent pe arealele urbane. Este lung de doar 3,86 metri – însă înălțimea de 1,88 metri permite obținerea unei capacități de încărcare de 3 metri cubi. Are și o înălțime de încărcare optimizată – 76 cm, precum și o rază de întoarcere perfectă pentru metropolele aglomerate, de doar 4,5 metri. O duzină de exemplare Ez-Flex vor fi împrumutate unor companii și municipalități europene pe parcursul unui experiment ce va dura doi ani, timp în care LCV-ul își va pune în valoare autonomia de 150 km, cu zero emisii.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE