Știri Video

(Video) De pe pistă adunate: Honda Civic Type R și Devel Sixty 6×6

Japonezii de la Honda vor să demonstreze că noul Civic Type R este printre cele mai bune hot hatch-uri cu tracțiune față din Europa, în timp ce un cu totul alt tip de vehicul – Devel Sixty 6×6 – își face de cap pe pistele de drag racing.

Să o spunem pe cea dreaptă, Honda deja nu mai are prea multe de dovedit cu Civic Type R după ce au reușit să își adjudece și pentru noua generație recordul de timp pe turul de circuit pe Nurburgring Nordschleife, oprind cronometrul la 7:43.8. Și totuși… ei vor un sextet de ași – urmărind să doboare recordurile pe încă cinci circuite foarte faimoase din Europa.


Prima etapă a fost parcursă deja – Civic Type R devenind recent și cel mai rapid model cu tracțiune față pe circuitul francez de la Magny-Cours Grand Prix. Cu pilotul FIA World Touring Car Cup Esteban Guerrieri la comenzi, parcursul de 4,4 kilometri a durat doar 2:01.51. Modelul utilizat a fost unul standard – 316 CP și 400 Nm – dotat cu pneuri de stradă, iar Honda nu se va opri aici, deoarece urmează Estoril în Portugalia, Hungaroring la vecinii maghiari, Silverstone în Anglia și Spa-Francorchamps în Belgia.


Acum trebuie să schimbăm foaia și să aruncăm pe geam (din avion, la altitudinea de croazieră) orice preconcepție pe care o aveam despre ce tip de vehicul ar trebui să fie calificat drept „supercar”. Nebuni sau geniali, oamenii din spatele prototipului Devel Sixty au creat o adevărată bestie, efectiv un TAB (transportor auto blindat) destinat utilizării pe drumurile publice. Acum, am mai văzut modele interesante 6×6 – Hennessey VelociRaptor 6×6 sau Mercedes-AMG G63 6×6 – drept pentru care nu ne-am panicat la vederea acestui design apocaliptic.

Apropo de recent introdusul Mercedes-AMG GT S Roadster, monstrul pe șase roți s-a luptat cu un arătos AMG GT S coupe în probabil cea mai ciudată cursă de drag a săptămânii. Disproporția este garantată: gigantul are un sub capotă, pe undeva, un V8 diesel de 6,75 litri și 720 CP cu 1000 Nm, în timp ce atletul german dispune de 515 CP și 670 Nm , dar și de o greutate de doar 1645 kg. Nu vă vom oferi pe tavă rezultatul…

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE