Home Știri (Video) Design și tehnologie: Lynk & Co 03, Porsche Macan și Ford Focus

(Video) Design și tehnologie: Lynk & Co 03, Porsche Macan și Ford Focus

de Aurel Niculescu

Startup-ul chinez Lynk & Co se pregătește cu grijă de atac, Porsche a decis să fie cât mai explicit în ceea ce privește stilul noului Macan, în timp ce Ford vrea ca noul Focus să își salveze șoferii neatenți de la manevre cu potențial dezastruos.

Strategia este simplă, dar bine pusă la punct: Geely a creat un brand complet nou, dedicat celor mai actuale trenduri. Subsidiarul suedez Volvo pune la bătaie expertiza sa tehnologică și chiar o uzină pentru producția dedicată continentului european. Iar Lynk & Co creează modele distincte, atractive și dotate cu cele mai noi tehnologii – inclusiv posibilitatea de a le partaja rapid și eficient sau conexiune permanentă de date la internet.


Deja constructorul a început să livreze modelele sale inițiale acasă în China – cel mai recent fiind crossover-ul 02, iar acum se pregătește să intre și pe teritoriul modelelor… clasice. După prezentarea sub formă de concept în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, a sosit timpul pentru debutul oficial a versiunii de serie a modelului sedan 03. Dacă vi se pare familiar este pentru că mai nimic nu a fost schimbat odată cu trecerea în versiunea de producție – aceeași parte frontală distinctă asemănătoare cu 01 și 02, dar mai ales aceeași platformă CMA împrumutată de la Volvo (ca să fim corecți, ea a fost dezvoltată totuși cu părintele Geely). Debutul versiunii de serie este programat pentru Chengdu Motor Show, de luna viitoare, tehnologiile ambarcate fiind cel mai probabil aceleași de pe modelele 01 și 02 – în special propulsoarele turbo de 1,5 și 2 litri, cu 150 sau 190 CP.
https://youtu.be/2Hc2HJDpRLU


Și Porsche a avut treabă în China, alegând să prezinte facelift-ul pentru cel mai de succes model al său – Macan – acolo, iar acum constructorul vrea să ne mențină treaz interesul până când acesta devine disponibil în showroom-uri. Iar cea mai bună cale de a ține fanii „în priză” este desigur o prezentare video – în care să existe și motivarea oficială pentru procedura de îmbunătățire din zona extra-subtilității. Sigur, suntem un pic duri cu Porsche – nu sunt singurii care operează un facelift care te duce direct la clasicul joc al deducției logice…Ford în schimb se concentrează de ceva vreme încoace mai ales pe tehnologiile ambarcate la bordul noii generații a compactei Focus. Americanii au decis să ne explice un pic cum viitorii proprietari vor putea evita rușinea – dar mai ales pericolul – alegerii drumului greșit, mai exact contrasensul, atunci când se află la intrarea pe o autostradă sau un drum expres. Ford a introdus Sistemul de alertă la accesul pe sens interzis (Wrong Way Alert), bazat pe tehnologia de recunoaștere a indicatoarelor rutiere (Traffic Sign Recognition). Acesta utilizează atât informații oferite de sistemul GPS, dar și o cameră montată la nivelul parbrizului pentru a detecta indicatoare importante: dacă un șofer trece printre două indicatoare “accesul interzis” aflate de-o parte și de alta a unei bretele de acces pe autostradă, sistemul Wrong Way Alert îl avertizează pe acesta acustic și vizual. Inițial, tehnologia va fi disponibilă în Austria, Germania și Elveția.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.