Home Știri (Video) Simfonia verii – luxul și tehnologia

(Video) Simfonia verii – luxul și tehnologia

de Aurel Niculescu

Astăzi avem în plan să vă familiarizăm cu cele mai noi tehnologii – de vopsire, ale propulsoarelor sau de conectivitate. Și, ca de obicei, avem și minim un bonus…

Să începem cu primul bonus, care sosește separat – dar în aceeași categorie – de la Bentley și Ferrari. Cele două mărci de lux nu au pus la cale vreo cooperare, ci pur și simplu s-au apucat de… citit cam în aceeași perioadă. Mai precis, Bentley, încă odată, sărbătorește centenarul cu mult timp înainte, prin intermediul unei cărți realizată special de partenerul Opus – ediția specială are o greutate de 30 kg(!) și conține imagini nemaivăzute până acum din istoria mărcii.Și Ferrari a apelat la propriile arhive pentru cele 514 pagini ale propriei cărți – una care costă 30.000 de dolari și include nu doar „hârtie și coperți”, ci inclusiv o carcasă care mimează piesele unui V12 sau un stand realizat manual din oțel cromat și făcut să pară a aparține unei evacuări clasice din anii 1960. Taschen, editura care a realizat cartea, va produce doar 250 de exemplare, fiecare purtând semnătura unor figuri ilustre: Piero Ferrari, fiul lui Enzo, John Elkann, sau a lui Sergio Marchionne, recent trecut în neființă.

Deoarece este vară, Lexus a decis pentru Europa că este timpul să-și arate „latura însorită” – odată cu introducerea ediției speciale LC Yellow, grand tourer-ul fiind în primul rând vopsit în spectaculoasa nuanță Vibrant Flare Yellow la exterior, dar și dotat cu elemente asortate la interior (panourile portierelor și cusăturile tapiseriei). Din păcate, LC Yellow va sosi oficial la Salonul Auto de la Paris, din Octombrie – astfel încât clienții se vor putea bucura de noile jante de 21 inch, de elementele din fibră de carbon sau de pielea albă a scaunelor sport și Alcantara de pe plafon abia undeva la sfârșitul acestei toamne.

Opel se concentrează un pic pe tehnologia propulsoarelor sale – Insignia (Grand Sport, Sports Tourer și Country Tourer) primind de curând un nou propulsor pe benzină, de 1,6 litri turbo, cu injecție directă și capabil să dezvolte 200 CP / 280 Nm. Acesta este echipat inclusiv cu GPF (Gasoline Particulate Filter) și poate fi combinat cu transmisiile manuale sau automate cu șase trepte ale casei, în cazul alegerii opțiunii din urmă modelul primind standard și sistemul adaptiv FlexRide. Cu noul 1.6 Direct Injection Turbo, Insignia atinge 100 km/h în 7,7 secunde și o viteză maximă de 235 km/h – consumul mediu fiind de 6,7 litri / 100 km. Amplasat imediat sub versiunile GSi, noul Opel Insignia Grand Sport 1.6 Direct Injection Turbo pornește de la €35.195, acasă în Germania.Tot despre „inima” unui model vorbim și în cazul bavarezilor de la BMW, care au decis să ne facă părtași – de la distanță – la coregrafia materializării din neant (o mică exagerare, desigur) a propulsorului V8 care însuflețește noul M850i xDrive Coupé. Dacă noua Serie 8 se produce la Dingolfing, motorul versiunii de vârf este creat acasă la uzina din München: cei 4,4 litri dezvoltă 390 kW/530 CP între 5500 şi 6000 rpm şi un cuplu maxim de 750 Nm între 1800 şi 4600 rpm – cel mai puternic V8 din întreaga carieră a companiei.
https://youtu.be/ISnnFiBV9Gs
Să facem acum o scurtă oprire și la noi în țară – mai precis la Craiova, acolo unde Ford a implementat pentru prima oară în Europa, în Secția de Vopsitorie a uzinei sale, procesul de vopsire “3 WET”, constând în aplicarea a trei straturi “ud pe ud”– grund, bază și lac. În plus, EcoSport are parte de opțiuni „Two Tone” (Două Culori) – noutatea fiind reprezentată de inversarea ordinii operațiilor de vopsire, extinderea zonei de vopsire a caroserie de la stâlpul A (stâlpul frontal) până la stâlpul C (panoul lateral spate) și îmbinarea celor două culori pe panoul lateral al caroseriei.


Ca să ajungem înapoi în Germania, nu mai utilizăm de această dată vreun mijloc de transport fizic, ci tehnologia secolului XXI – mai precis standardul de telecomunicații 5G. Aceasta deoarece Audi și partenerul Ericsson tocmai au anunțat planuri de pionierat în utilizarea tehnologiei 5G în industria auto. Experți de la ambele companii vor lucra împreună la „Audi Production Lab” din Gaimersheim, Germania, pentru a găsi utilizări pentru standardul 5G, viitorul standard de generație nouă a sistemelor de comunicații mobile – de la automobile conectate la uzinele inteligente ale zilei de mâine.Și să nu uităm de bonusul promis la final. Pentru acesta călătorim până în America, unde cunoscutul producător exotic și specialist aftermarket Hennessey Performance a dezvăluit cel mai nou model al său: Hennessey Heritage Edition Mustang. Menit să celebreze producția a 10.000 de unități, Heritage Edition Mustang are parte de numeroase modificări – începând cu propulsorul, care dezvoltă acum 808 CP și 918 Nm. Cifrele sunt, evident, demne de stimă: 3,3 secunde la 60 de mile (96 km/h), sfertul de milă în 10,7 secunde la o viteză de 212 km/h și un maxim de 322 km/h. Vestea bună este că americanii acceptă comenzi din întreaga lume – iar cea rea este că vor fi produse doar 19 exemplare, în prețul de $89.950 fiind incluse o grămadă de „bunătăți”: supercharger, intercooler sport, suspensie coborâtă, jante de 20 inch, elemente de caroserie din fibră de carbon, evacuare sport stainless steel, frâne Brembo, dar și o garanție de 3 ani sau 58.000 km.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.