Motorsport Știri Video

(Video) ESF 2019, Matchbox și Lauda

(Video) ESF 2019, Matchbox și Lauda

Mercedes-Benz a prezentat un nou Experimental Safety Vehicle – ESF 2019, iar parteneriatul său cu Matchbox vorbește despre împlinirea visurilor, oricare ar fi ele. Renault susține în România Prima Evadare 2019, în timp ce lumea motorsport-ului și nu numai este profund îndurerată de pierderea marelui campion Nikki Lauda.

Conceptele din seria Experimental Safety Vehicle reprezintă o tradiție ce se întinde pe mai multe decade la Mercedes-Benz – ESF 2009 era un S400 Hybrid, după o pauză îndelungată de la apariția ESF 24 la Salonul Auto de la Geneva din 1974. Acum, ESF 2019 este bazat pe noua generație GLE, ideea din spatele prototipurilor fiind de a prezenta proiectele de siguranță la care lucrează în acest moment experții, cercetătorii și inginerii constructorului teuton.



ESF 2019 are un sistem de propulsie tip plug in hybrid, este capabil de condus autonom în multiple situații și în general este nu doar un preambul pentru ideile de siguranță „care vor urma,” ci și o „viziune” și o „contribuție la discuția generală” despre siguranța vehiculelor moderne. Prototipul va fi prezentat în cadrul convenției ESV ce va avea loc în iunie la Eindhoven, în Olanda – premiera în fața publicului internațional urmând să aibă loc la toamnă la IAA Frankfurt.


Printre noutăți, notăm noile elemente de siguranță legate de funcțiile semi-autonome. De exemplu, atunci când rulează autonom, volanul și pedalele se retrag pentru a face loc și a reduce riscul unei răniri în caz de accident. Astfel, inginerii au găsit noi locații pentru centurile de siguranță și airbag-uri – integrate în scaune sau în planșa de bord. În plus, există și un sistem de comunicare cooperativ, care informează alți utilizatori ai drumurilor de potențiale pericole de pe drum.


Pentru cei mai mici utilizatori ai vehiculelor mărcii, Mercedes prezintă tehnologia Pre-Safe Child, în timp ce un mic robot poate ieși din spatele vehiculului în mod automat în caz de accident pentru a se poziționa pe drum și a desfășura clasicul triunghi de avertizare. În plus, pe acoperiș este plasat un alt triunghi de avertizare iar luneta devine și ea o suprafață de comunicare.

Probabil nu ați auzit despre Ewy Rosqvists – o suedeză care a lucrat pentru Mercedes… drept „factory driver” și a câștigat Grand Prix-ul Argentinian de Touring Car în 1962, plus victorii de clasă la Raliul Monte Carlo și pe Nurburgring. Pentru a celebra realizările unei doamne care lupta de la egal la egal cu bărbații pe vremea când majoritatea femeilor încă credeau că singurele locuri în care au voie sunt bucătăria și camera copiilor, Mercedes-Benz s-a aliat cu Mattel pentru a dezvolta o ediție specială Matchbox bazată pe Rosqvist și Mercedes-ul său 220SE argintiu.


Niki Lauda, austriacul de trei ori campion al lumii în Formula 1, s-a stins din viață – la vârsta de 70 de ani. Fostul pilot se lupta cu probleme de sănătate încă de anul trecut, fiind înconjurat de apropiați și familie în momentul în care s-a stins din viață. O adevărată legendă în F1, Lauda a debutat în Marele Circ în 1971, primul titlu fiind câștigat în 1975 cu Ferrari. În 1976 a avut parte de faimosul accident de la Nürburgring, în urma căruia a suferit arsuri extrem de grave. A lipsit doar două curse, realizând una dintre cele mai remarcabile reveniri din istoria sportului în general. Al doilea titlu pentru Ferrari a venit în 1977 după ce cu un an în urmă a ratat campionatul la un punct distanță de McLaren-ul lui James Hunt. Revanșa a sosit în 1984, atunci când Lauda a lucrat chiar cu McLaren și l-a învins pe coechipierul Alain Prost cu doar o jumătate de punct.


Pentru al patrulea an consecutiv, Renault a susținut „Prima Evadare”, cel mai mare eveniment de ciclism cross-country din Estul Europei. Competiția a fost organizată de Clubul NoMad Multisport şi se desfășoară între București și Snagov, pe un circuit îmbunătățit, ce combină traseu prin păduri și drum nepavat, pe o distanță de 55 de km. Toți participanții au putut beneficia de Velo Service powered by Renault, un serviciu de suport tehnic, cu o echipă de mecanici care a oferit asistență gratuită și patru vehicule două Renault Koleos, un Renault
Kadjar şi un Renault Captur. În plus, compania a oferit celui mai rapid concurent, pe o porțiune de traseu identificată de organizatori, premiul „Renault Offroad Challenge 2019”.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTER



AUTODNA

PUBLICITATE