Motorsport Știri Video

(Video) Trophy-R de record, Aston de Bond

(Video) Trophy-R de record, Aston de Bond

Renault Megane RS Trophy-R continuă tradiția începută acum 15 ani și, asemenea predecesorilor săi, se prezintă cu un nou record pe Nurburgring Nordschleife în categoria modelelor de serie cu tracțiune față. În schimb, Aston Martin se gândește la 007 probleme cu noua ediție limitată „On Her Majesty’s Secret Service” pentru DBS Superleggera.

Megane RS Trophy-R este dotat cu același propulsor de 300 CP de pe versiunea standard Trophy, însă performanțele mai bune se datorează unor câștiguri la alte capitole. Avem o reducere a masei de până la 130 kg, o aerodinamică modificată și îmbunătățiri pentru o stabilitate mai exactă a șasiului. Doritorii vor trebui să fie și ei la fel de rapizi – Trophy-R este o serie limitată la doar câteva sute de exemplare, disponibilă înainte de finalul lui 2019.Daniel Ricciardo și Nico Hulkenberg, piloții echipei Renault F1, vor fi cei care vor prezenta oficial – pe 24 mai – în cadrul Grand Prix-ului de Formula 1 de la Monaco, noul Megane RS Trophy-R. Iar compania are cu ce se mândri, alături de parteneri precum Akrapovič (evacuare), Brembo (frâne), Bridgestone (pneuri), Öhlins (amortizoare) și Sabelt (scaune): un nou record de 7 minute și 40.1 secunde, depășind precedentul timp de referință – stabilit anterior de Honda Civic Type R la 7:43.8.


Demn de menționat că Megane RS continuă să fie printre cele mai active modele pe Nordschleife – în 2008 Megane R.S. R26.R impunea standardul în categoria sa cu un tur în 8 minute și 17 secunde. 3 ani mai târziu, în 2011, cea de-a doua generație a versiunii Mégane R.S. Trophy, condusă de pilotul Laurent Hurgon, stabilea un nou timp de referință – 8:07.97. Apoi, în 2014, pentru prima dată timpul coboară sub baremul celor opt minute, cu Mégane III RS Trophy-R și un nou record de 7:54.36.

Aston Martin nu măsoară timpul în minute și secunde, ci în decade – au trecut fix 50 de ani de la apariția modelului DBS din 1969 în filmul On Her Majesty’s Secret Service. Pe atunci, fanii agentului 007 își luau adio de la Sean Connery, rolul personajului James Bond fiind preluat de George Lazenby (o singură peliculă, a fost urmat de Roger Moore). Producătorii au decis să-i ofere și un nou ajutor – în locul clasicului DB5 sosind la fel de clasicul DBS.Acum, cu Aston Martin reînviind în mod inteligent denumirea, este logică asocierea dintre modernul DBS Superleggera – 50 de exemplare primind titulatura „On Her Majesty’s Secret Service”. Toate fac legătura cu originalul DBS din 1969 prin intermediul nuanței Olive Green, în timp ce grila radiatorului a fost și ea modificată pentru un aspect mai clasic. Fibra de carbon, jantele forjate și pielea neagră combinată cu Alcantara gri și accente roșii oferă doza necesară de avangardism. Pragurile poartă semnătura „OHMSS” și marca 007, în timp ce portbagajul are parte de o cutie de băuturi specială – iar cu puterea ascunsă sub capotă putem fi siguri că orice spirtoasă aflată acolo va fi în mod clar „shaken, not stirred”.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta