Home Motorsport (Video) EVO (luție) extatică în stil Huracán

(Video) EVO (luție) extatică în stil Huracán

de Aurel Niculescu
(Video) EVO (...luție) extatică în stil Huracán

Experții italieni din Sant’Agata Bolognese sunt EVO. Mai precis, sunt Lamborghini Huracán EVO – o îmbinare între puterea modelului Huracán Performante și capabilitățile de utilizare zilnică a versiunii clasice.

Constructorul italian a dezvăluit faceliftul pentru cel mai mic model al său din gamă, mezinul Huracán. Însă, pentru a fi siguri că acesta nu va trece neobservat, l-au botezat de acum încolo și EVO. Și suntem de acord cu logica lor, deoarece îmbunătățirile sunt demne de menționat – cel puțin cele de ordin tehnic. Astfel, schimbările la nivelul designului exterior sunt destul de subtile – însă nu și ușor de trecut cu vederea: spatele se prezintă cu un nou ansamblu de protecție, gândit să dea de înțeles că nu mai ai de-a face cu un LP610-4 atunci când acesta te depășește în viteză. Mai precis, bara a fost restilizată, acum gazdă a unui difuzor aerodinamic și mai agresiv, în timp ce sistemul de evacuare a fost și el modificat pentru un stil mai apropiat de ceea ce oferă Performante. În plus, EVO sosește și cu un subtil spoiler poziționat imediat deasupra celei de-a treia frâne stop.


Și partea frontală este mai „amenințătoare”, cu schimbările gândite în primul rând pentru a oferi o aerodinamică și mai bună micului supercar. Din lateral ne atrag atenția noile jante din aliaj de 20 inch, în total fiind disponibile patru versiuni – configuratorul deja disponibil și pentru România te lasă să alegi și o miriadă de alte opțiuni. Cele mai importante schimbări vizuale au avut loc în cockpit, acolo unde consola centrală arată complet diferit – fiind gazda unui sistem de infotainment nou, dotat cu ecran de 8,4 inch cu suport pentru gesturi și integrare Apple CarPlay. Evident, nu lipsesc detalii precum acționarea prin comenzi vocale sau integrarea opțională a unui sistem de telemetrie dotat cu două camere de luat vederi pentru a retrăi cele mai bune momente de pe circuit.La nivel tehnologic, Huracán își merită din plin noul apelativ EVO. În primul rând, noua versiune cu facelift a preluat direct de la Huracán Performante propulsorul V10 aspirat natural de 5,2 litri care acum dezvoltă 640 CP și 600 Nm. Cu o masă de doar 1422 kg, Huracán EVO este capabil să impresioneze până la 100 km/h în doar 2,9 secunde (cu 0,3 secunde mai rapid) în drum spre o viteză de top de peste 325 km/h. O altă noutate tehnică majoră este adoptarea unui sistem de direcție ce acționează toate cele patru roți, în timp ce dinamica vehiculului este controlată de acum de noul sistem Lamborghini Vehicle Dynamics Control System ce include și ceea ce italienii numesc „logică predictivă”.


https://youtu.be/lXOABGzDYHg
Dacă vă doriți totuși ceva mai extrem, poate veți fi interesați de vestea oferită de Brabham Automotive, care a anunțat recent introducerea unei opțiuni noi pentru recent lansatul supercar dedicat circuitelor, BT62. David Brabham, fondatorul companiei, fiul celebrului tri-campion de Formula 1 Jack Brabham, pare să se fi gândit la tristețea clienților care nu-și puteau „plimba” noul BT62 și pe drumurile publice. Problema are o soluție de acum, compania australiană/britanică oferind de acum și un kit de conversie pentru ca BT62 să devină utilizabil legal. Totuși, doritorii trebuie să fie pregătiți să plătească nu mai puțin de £150.000 (€167.000). La schimb, vor primi toate modificările necesare înscrierii în circulația publică, precum și o serie de elemente de confort și securitate: o gardă la sol crescută, aer condiționat, imobilizator și portiere cu închidere centralizată, precum și o tapiserie mai luxoasă. Ce rămâne neschimbată – puterea de 700 CP.


Facem și o scurtă vizită în China, pentru a descoperi ceva… lung. Este vorba despre noul BMW Seria 3, care se adaptează la cea mai mare piață auto din lume cu ajutorul versiunii cu ampatament extins, Li. Astfel, dacă un Seria 3 pentru Europa sau SUA este lung de 4,71 metri, Li-ul de China ajunge la 4,83 metri – cu un ampatament crescut la rândul său cu 11 cm până la un foarte generos 2,96 metri. Societatea mixtă locală BMW Brilliance se va ocupa de producție, versiunea pe care o vedem fiind un 325 Li M Sport – echivalentul chinez al modelului european 320i (184 CP și 300 Nm). De notat, în China va fi oferită doar varianta Li, gata de luptă contra unor rivali internaționali precum Audi A4 L, Jaguar XE L și Mercedes Clasa C L.

(Video) EVO (...luție) extatică în stil Huracán

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.