Știri Video

(Video) Ford împlinește 10 ani… de Craiova

Acum exact o decadă Ford Motor Company prelua pachetul majoritar de acțiuni deținut de Guvernul României în cadrul Automobile Craiova, cu angajamente pentru investiții de peste 675 milioane de euro, însă astăzi americanii deja au ajuns la un total de peste 1,2 miliarde de euro investiți la Craiova.

Pe 21 martie 2008, grupul Ford semna contractul de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni pentru preluarea uzinei de la Craiova – un deceniu mai târziu, fabrica din Banie este una dintre
cele mai avansate unități de producție din punct de vedere tehnologic la nivel mondial. Primul model produs acolo – din septembrie 2009 – a fost utilitara ușoară Transit Connect, urmată fiind de startul producției – din 2012 – a propulsorului 1.0 EcoBoost (încă în producție) și a modelului MPV B-Max.


Din octombrie 2017, uzina de la Craiova a devenit unitatea de producție exclusivă pentru noul Ford EcoSport pentru Europa, fabrica având acum un total de 4492 de angajați. „A fost nevoie nu numai de multă muncă, dar si de implicare din partea echipei Ford Craiova și sunt foarte fericit că astăzi putem să fim martori la acest moment istoric- 10 ani de existentă Ford la Craiova. În acest deceniu nu am produs doar motoare și mașini excelente, ci am crescut masiv numărul angajaților și aproape am dublat investiția noastră în România”, spune John Oldham, directorul uzinei Ford Craiova si Presedintele Ford Romania.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE