Motorsport Știri

Mini Living sau Mercedes-AMG Safety Car, poate ambele?

Noi le-am alege pe amândouă, însă din păcate nici măcar separat nu pot fi ale noastre – Mini Living – Built by All este un concept, iar Mercedes-AMG GT R Safety Car este doar pentru circuitele de Formula 1.

Totuși, nu putem să nu le prezentăm pe ambele – doar o mică demonstrație a motivelor pentru care suntem cu toții atât de pasionați de lumea uneori foarte exotică a automobilului. Să vorbim despre Mini Living – Built by All întâi, deoarece la capitolul Safety Car avem chiar două premiere de la Mercedes-AMG. Constructorul britanic a pregătit acest concept de „locuință” împreună cu studioul de arhitectură londonez Studiomama special pentru „Salone del Mobile”, eveniment care se va desfășura la Milano între 17 și 22 aprilie.

Ideea din spatele viziunii este de a oferi posibilitatea rezidenților să colaboreze îndeaproape cu arhitecții, ajungând astfel la un compromis excelent în privința satisfacerii nevoilor individuale. Instalația Mini Living va cuprinde o zonă formată din patru spații de locuit conceptuale, împreună cu o zonă publică – la un loc formând un micro-cartier. Alături, vizitatorii vor avea parte de „Mini Living Factory of Ideas” – un display interactiv ce va permite acestora să-și imagineze propriile modele de locuințe.

Mercedes-AMG este – de cealaltă parte – mult mai pragmatic, anunțând pentru a 23-a oară consecutiv parteneriatul cu Marele Circ ce va include furnizarea unui AMG GT R pe post de Safety car și a unui AMG C 63 S Estate pe post de Medical Car – condus de pilotul de curse Alan van der Merwe și deservit de medicii Ian Roberts, delegatul FIA F1. Mai mult, în spate, în cele două scaune scoică cu centuri cu prindere în șase puncte vor avea ocazia să trăiască experiența vieții lor încă doi medici selectați de la spitalele din apropierea fiecărui circuit F1. În portbagajul de 490 litri vor avea loc – dar sperăm că nu vor fi utilizate niciodată – un defibrilator, un aparat de respirat și alte echipamente medicale.

Sezonul 2018 de Formula 1 – care se pregătește de start în acest weekend la Melbourne odată cu Australian Grand Prix – va cuprinde 20 de curse, cea finală având loc pe 25 noiembrie la Abu Dhabi pe circuitul Yas Marina. Toate weekendurile de curse vor fi deservite de un singur Safety Car – noua versiune creată speciale pe baza modelului AMG GT R. Acesta continuă lunga tradiție AMG, începută de un C36 în 1996, fiind de acum cel mai puternic vehicule Safety Car – mulțumită propulsorului V8 biturbo de 4 litri dotat cu 577 CP. Condus de Bernd Mayländer, acesta are parte de un Track Package, de o tematică proprie F1 pentru caroserie și de echipamentele specifice – luminile exterioare, echipamentele de comunicație și chiar două iPad-uri, ce permit monitorizarea diverselor aspecte legate de cursă – de la transmisia TV live la pozițiile automobilelor pe circuit sau timpii lor pe tur.