Știri

Jeep are nu mai puțin de șapte concepte pentru Moab Easter Safari

Constructorul american acordă în fiecare an o importanță deosebită evenimentului „Easter Jeep Safari” desfășurat de 52 de ani încoace în mod tradițional în zona Moab din statul american Utah.

Este logic, din moment ce mii de fani ai mărcii se adună din toate colțurile lumii pentru a sărbători împreună – în teren accidentat – pasiunea pentru legendarul brand. Este și un excelent moment pentru Jeep de a-și promova produsele, drept pentru care cele nu mai puțin de șapte concepte diferite prezentate anul acesta sunt îmbrăcate în „Jeep Performance Parts”, toate realizate de Mopar.


Desfășurat între 24 martie și 1 aprilie, Easter Jeep Safari 2018 va sta sub semnul noului Wrangler – Mopar deja a dezvoltat un catalog de peste 200 de accesorii și echipamente originale. Cât despre cei șapte reprezentați ai mărcii, vă putem spune că noul 4Speed urmează în cheie lightweight prototipurilor Pork Chop din 2011 și Stitch din 2013, punând accent pe scăderea în greutate și pe promovarea noului propulsor de 2 litri turbo cu patru cilindri. Sandstorm este pregătit să întreagă un astfel de element al naturii, în stil Baja, ajutat de modificările aduse dimensiunilor punților dar și de masivul V8 de 6,4 litri aflat sub capotă.


Tot din categoria Wrangler mai avem și Nacho Jeep – un catalog ambulant al „Jeep Performance Parts” – modelul vintage Jeepster dar și J-Wagon, inspirat de versiunea cu cinci uși și ampatament mărit. În schimb, B-Ute joacă cartea caracterului practic, iar noi recunoaștem că am rămas absolut fascinați de Wagoneer Roadtrip – model ce combină patrimoniul de lux al mărcii cu capabilitățile neîntrecute pentru care sunt recunoscute modelele Jeep.