Știri

Salonul Auto de la New York se prezintă… împrospătat

Vor exista destule premiere ale unor generații noi – sunt așteptate noile Kia K900, Nissan Altima, Acura RDX, inclusiv în cheie sportivă A-Spec, dar și SUV-urile Toyota RAV4 ori Subaru Forster.

Totuși, momentan producătorii auto sunt preocupați ca până la startul ediției pentru 2018 – 28 și 29 martie vor fi zilele dedicate presei – să ne familiarizăm cu… versiunile facelift și edițiile speciale. Printre elementele cele mai proaspete din ultima categorie avem două oferte… complet ne-americane.

Spre exemplu, Lexus sosește în „Big Apple” cu RC F Sport Black Line, un pachet special pentru modelele RC 300 și 350 F Sport ce aduce cu sine un look extrem de „stealth” – dar și două noi culori exterioare: Caviar și Atomic Silver. Exclusivitatea este garantată – doar 650 de exemplare la nivel internațional, toate jucând cartea „întunericului” reprezentat de culoarea neagră, întreruptă doar de elemente contrastante oranj.

Volkswagen este al doilea constructor ne-american care oferă ceva special pe un model deja lansat – este vorba despre pachetul de design R-Line disponibil pentru modelul Arteon în specificație nord-americană, lansat foarte de curând la Salonul Auto de la Chicago. Noua versiune R-line aduce tușe sportive – însă numai la nivelul designului exterior și interior, singura motorizare din SUA fiind un 2 litri turbo de 270 CP și 350 Nm, combinat opțional cu sistemul 4Motion.

Momentan Ford este singurul constructor din ecuația salonului de la New York care a prezentat oficial o noutate importantă – revizuirea pentru „Model Year 2019” a sedan-ului Fusion, fratele europeanului Mondeo. Diferențele sunt subtile însă Ford a decis ca de acum sistemele sale de asistență și siguranță să fie cunoscute drept suita Co-Pilot360 / Co-Pilot360 Assist, în timp ce modelul plug in hibrid Energi promite și el o creștere de aproape 20% a parcursului complet electric.

Cea mai importantă premieră din categoria facelift va fi însă cu siguranță cea de la standul Mercedes-Benz, unde constructorul german a adus noile Clasa C Coupe și Cabriolet – inclusiv în versiunea AMG C43. Deja am văzut la Salonul Auto de la Geneva multitudinea de noutăți ale mărcii, care au inclus și versiunile revizuite ale Clasei C sedan și Estate, deci facelift-ul pentru coupe și roadster nu reprezintă o surpriză majoră. Elementele schimbate sunt practic în oglindă cu versiunile mai clasice, inclusiv dacă vorbim despre C43 – iar toate la un loc formează un tot unitar extrem de eficient pentru cea mai vândută serie de modele a constructorului.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE