Aniversarea de un sfert de secol a festivalului a semănat cu omologul său uman – pasional, rapid și cu destule impacturi datorate lipsei de „experiență” – însă până la urmă acestea sunt elementele care fac deliciul unui festival pentru public.
Primele zile au adus practic toate debuturile importante de pe covorul roșu, iar peste weekend publicul și organizatorii s-u putut concentra fiecare pe „secțiunile” preferate – ultimii asupra elementelor de noutate, menite să crească faima și prestigiul festivalului și mai mult, în timp ce primii și-au îndreptat atenția (și a fost nevoie de una extrem de distributivă) către toate auto-nebuniile posibile, având parte de numeroase momente în care și-au ținut parcă respirația, văzând automobile de multe sute de mii sau milioane de dolari salvând în extremis o ieșire în decor… sau nu.
Spre exemplu, noul McLaren P1 GT by Lanzante a fost pregătit să „topească” inimile celor care deja visează la McLaren Senna, în timp ce o echipă de „puști” (XBlades, împreună cu Wingcopter) a decis că este timpul pentru un nou record de viteză Guinness World Record la FoS – însă deoarece ei erau probabil prea tineri pentru a deține permis, au optat pentru recordul dedicat dronelor! Iar asta nu a fost nici măcar cea mai interesantă experiență – fanii curselor americane NASCAR au avut parte de o experiență completă: legenda WWE (wrestling) Bill Goldberg, un veteran al FoS, a avut parte de un spectaculos accident în Toyota Tundra sa pregătită conform specificațiilor competiției din SUA. Și nu a fost singurul – sau cel mai costisitor accident – lauri culeși probabil de modelul unicat Lister-Jaguar „Monzanapolis,” un automobil care a plătit tributul suprem în amintirea momentelor în care automobilele de F1 europene se întreceau pe același circuit cu versiunile lor americane de Indy Car (din fericire, doar onoarea și automobilul au ieșit șifonate).
Dacă vă plac extremele, nici o grijă, FoS a avut din plin. Spre exemplu ne-am putut delecta cu adorabilul și furiosul Aston Martin V8 Cygnet, cu prototipul 911 Speedster al celor de la Porsche, prezenți la Goodwood pentru a sărbători cei 70 de ani aniversari, cu debuturi diverse precum Polestar 1 (prima apariție dinamică), Aston Martin DBS Superleggera sau încă un superb Porsche 911 reimaginat de Singer. Asta în timp ce un Ford RS200 Pikes Peak reușea să-și piardă caroseria pe drum (se spune că orice călătorie cu legendarul model de raliu este o aventură!) iar Volkswagen avea treabă cu recordurile. Proaspăt întorși de la Pikes Peak cu electricul I.D. R, germanii au decis că este timpul să-i învețe pe englezi cum vor sta lucrurile în era electrică – iar aceștia s-au arătat impresionați… cu calm imparțial. Aceasta deoarece ei au reușit să stabilească un nou record pentru categoria electricelor, câștigând inclusiv categoria specială „FoS shootout”, însă doar cu al treilea timp la general, recordul „all-time” fiind în continuare apanajul unui model cu propulsie termică (1999, McLaren MP4/13 F1, Nick Heidfeld).
Nici o grijă, recorduri – inclusiv Guinness – au mai căzut la Goodwood: cascadorul Terry Grant, aflat la cel de-al 23-lea record din carieră, a parcurs întreg traseul într-un Rane Rover Sport… pe două roți (spre deliciul publicului, a avut parte și de un accident). De la 488 Pista Piloti Ferrari la o înfruntare între trecut și viitor, Goodwood a avut de toate pentru orice pasionat: inclusiv o interesantă recreere a clasicei urmăriri din filmul Bullitt pe traseul de „hill climb”. Ca o dovadă a faptului că avem de-a face cu un festival de tip „all-inclusive”, să facem o paralelă între probabil cel mai vechi automobil din competiție – Mercedes Grand Prix din 1908 (120 CP, trei rezerve în spate pentru cauciucurile ultra-subțiri!) și viitor: vehiculul Roborace, complet autonom, electric și dotat cu nu mai puțin de 720 CP mulțumită motoarelor electrice, câte unul pentru fiecare roată…