Știri Video

(Video) Haideți să fim pozitivi… din punct de vedere climatic

Briggs Automotive Company – creatoarea modelului BAC Mono – este prima marcă a industriei auto cu impact pozitiv asupra climatului, Nissan utilizează baterii de Leaf pentru a lumina arene iar BMW a creat unicate electrificate pentru Republica Cehă.

Britanicii de la BAC – faimoși pentru producția modelului specializat Mono – sunt de acum primii din lume din industria auto care au o contribuție mai mare la eliminarea CO2-ului în exces din atmosferă decât producția lor efectivă de gaze cu efect de seră. Există însă și un detaliu important – avem de-a face cu un producător extrem de specializat, care „scapă” de CO2-ul în exces în mod indirect – cu ajutorul Poseidon Foundation, entitate care oferă sprijin oricui (de la persoane fizice la guverne ale țărilor lumii) pentru a rebalansa propria amprentă carbonică cu ajutorul unor proiecte de conservare a bazei forestiere mondiale.


Japonezii de la Nissan au o abordare ceva mai directă – stadionul de fotbal Johan Cruijff Arena din Amsterdam, Olanda va primi energie electrică cu ajutorul a unui sistem de stocare compus din nu mai puțin de 148 baterii de Nissan Leaf – cu o capacitate de 2,8 MWh. Proiectul, realizat în parteneriat cu Eaton, BAM, The Mobility House, Amsterdam Climate and Energy Fund (AKEF) și Interreg include pachete de acumulatori noi dar și re-utilizate (second life – nu second-hand): din totalul de 148 de unități doar 85 sunt noi, în timp ce sistemul de stocare a energiei este completat și de 4200 panouri solare montate pe acoperiș.


Și BMW are un proiect special electrificat pentru una din piețele sale europene – ei au prezentat noile BMW i3 și i8 Starlight Edition în Republica Cehă – modelele fiind însă clar destinate colecționarilor, datorită statutului de unicat ale fiecăruia în parte. Cele două modele electrificate au fost transformate în Starlight Edition cu ajutorul celor de la Toplac, reprezentant al faimoasei companii BASF și parteneri oficiali BMW ColorSystem pe piața locală. De obicei nu ne fac cu ochiul automobilele aurii – mai ales unele suflate cu praf de aur de 23,75 carate (maxim posibil pentru această procedură) ce includ nu mai puțin de patru straturi, însă de această dată ele au fost create pentru un scop nobil. După apariția în cadrul Karlovy Vary International Film Festival pe 4 și 5 iulie ele vor fi vândute la licitație în beneficiul fundației VIZE 97 – condusă de Dagmar și Václav Havel.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE