Home Auto Shanghai (Video) ID. Roomzz & Atlas Basecamp, SUV-urile VW pe mapamond

(Video) ID. Roomzz & Atlas Basecamp, SUV-urile VW pe mapamond

de Aurel Niculescu
(Video) ID. Roomzz & Atlas Basecamp, SUV-urile VW pe mapamond

Săptămâna aceasta avem două evenimente majore – Auto Shanghai în China și NYIAS – iar Volkswagen vrea să fie în trend în ambele locații de pe mapamond. Și se descurcă onorabil, cu noile concepte ID. Roomzz și Atlas Basecamp.

Constructorul german a prezentat în cadrul evenimentului „Brand SUV Night” – desfășurat chiar înaintea debutului ediției de anul acesta al Auto Shanghai – cel mai nou membru al familiei complet electrice ID. ID. Roomzz este un SUV de dimensiuni mari, situat în noua gamă EV peste ID. Crozz. Acesta se încadrează în categoria modelelor de cinci metri lungime, având trei rânduri de locuri pentru pasageri, emisii zero și o mulțime de tehnologii „smart” la bord. Iar prezentare al Auto Shanghai nu este întâmplătoare, deoarece versiunea de serie se va adresa direct familiștilor și zonei business din China – ce mai mare piață auto a lumii fiind și prima pe care se va lansa noul SUV – logic, ținând cont de supremația acesteia, inclusiv în zona EV.


La fel ca restul modelelor din familia ID., Roomzz a fost dezvoltat pornind de la arhitectura MEB, fiind dotat cu două motoare și tracțiune integrală electrică, totalul disponibil fiind de 306 CP. Suficient pentru a sprinta la 100 km/h în 6,6 secunde și apoi până la o viteză maximă de 180 km/h (limitată electronic). Acumulatorii de 82 kWh nu sunt cei mai mari din segment, însă VW promite o autonomie până la 450 km (WLTP) și o reîncărcare la 80% în 30 de minute prin intermediul noilor stații rapide DC de 150 kW. Conceptul ID. Roomzz nu este doar electric, ci și autonom, fiind dotat cu noi sisteme IQ.DRIVE – modul ID. Pilot pentru parcursuri autonome SAE Level 4 și modul ID. Pilot Relax pentru ajustarea individuală a parametrilor scaunelor din habitaclul modulabil.În America și numai în America, VW deja are un SUV cu șapte locuri – marele Atlas, situat în gama de peste ocean deasupra noii generații Touareg. Evident, un concept bazat pe Atlas nu putea debuta decât la un show local: NYIAS – New York International Auto Show. Constructorul german propune Atlas drept un SUV extrem de adaptabil, gândit pentru a susține familiile numeroase în orice aventură. Exemplul perfect este noul prototip Atlas Basecamp, SUV-ul fiind pregătit pentru orice provocare cu ajutorul kit-ului de caroserie de la Air Design, a celui pentru suspensie de la H&R, al luminilor LED pentru off-road sau jantelor fifteen52 Traverse MX Concept de 17 inch. Totuși, piesa de rezistență ar putea fi reprezentată de mini-rulota Hive EX – pregătită parcă pentru orice tip de expediție, aceasta are la bord un pat „queen”, o mică bucătărie și rezervoare de apă sau propan.Luna aceasta avem tot felul de evenimente care nu au de-a face cu lumea auto și totuși au parte de noutăți din industrie… Spre exemplu, Rock The Ocean’s Tortuga Music Festival, desfășurat în Florida de Sud a devenit gazda prezentării celei de-a treia generații Nissan Versa (desigur, nu va lipsi nici de la NYIAS). Gândit pentru America de Nord, Versa este urmașul spiritual al modelului compact de tristă amintire Tiida, care la un moment dat a fost disponibil inclusiv la noi în Europa atât în versiune hatchback, cât și sedan. Noul Versa este un „mash-up” cu mult mai interesant al modelelor recente de la Nissan. Astfel, se bazează pe aceeași platformă pe care este construită și a cincea generație Micra, însă designul exterior este inspirat de modelul de clasă medie Altima iar cel interior de crossover-ul Kicks. Cel din urmă este și donatorul sistemului de propulsie – un patru cilindri de 1,6 litri și 122 CP, legat la o transmise manuală cu cinci rapoarte sau CVT.

(Video) ID. Roomzz & Atlas Basecamp, SUV-urile VW pe mapamond

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.