Home Știri (Video) Jaguar a terminat dezvoltarea XE SV Project 8 – noi recorduri ar putea urma

(Video) Jaguar a terminat dezvoltarea XE SV Project 8 – noi recorduri ar putea urma

de Aurel Niculescu

Dezvăluit oficial publicului pentru prima oară anul trecut în iulie, cu ocazia faimosului Goodwood Festival of Speed, cel mai rapid model sedan de la Jaguar – XE SV Project 8 – a trecut prin numeroase noi îmbunătățiri înaintea startului producției la Centrul Tehnic Special Vehicle Operations, programată pentru luna iunie.

Asamblat manual în cadrul Centrului Tehnic SVO în doar 300 de exemplare, Jaguar XE SV Project 8 nu este cu siguranță un sedan „normal” – dovadă fiind și complexul proces de dezvoltare prin care a trecut de la lansarea oficială de anul trecut, când teoretic și practic ciclul de dezvoltare deja se încheiase. Un bun exemplu în acest sens este faptul că Project 8 deține acum recordul pe turul de circuit pe Nurburgring Nordschleife, cu timpul de 7 minute 21:23 secunde – timp pe care însă compania îl consideră gata să fie întrecut…Dacă însă vă doriți performanțe excepționale de la un model ceva mai „clasic”, soluția ar putea veni de la Bruce Canepa, un foarte exotic dealer de… automobile exotice. Ei vă propun… în cazul în care aveți prin garaj un exemplar din seria legendară 959 de la Porsche, să le faceți o vizită în urma căreia (după ce le-ați lăsat „neprețuitul” coupé o perioadă și mai ales 750.000 de dolari) supercar-ul vintage să revină la viață direct în categoria hypercar-urilor moderne.


Un preț pentru mulți scandalos, însă nu și pentru fanii înflăcărați – experții companiei vor lucra peste 4000 de ore, timp în care vor dezasambla automobilul până la ultimul șurub pentru a se asigura că totul revine la „zero km”. Apoi, pe parcursul reasamblării propulsorul în șase cilindri boxer de 2,85 litri va sări de la cei 450 CP pe care îi avea la lansare în 1988 la nu mai puțin de 763 CP / 860 Nm, suspensia va fi reînnoită pentru a face față noilor valori de putere, sistemul de evacuare va fi schimbat cu unul nou, din oțel inoxidabil, iar jantele din magneziu de 18 inch vor sosi chiar de la producătorul pieselor originale. Doar 292 exemplare 959 au fost construite de Porsche – iar 10 dintre ele vor trece la noua configurație „959 Sport Canepa”.


https://youtu.be/_je8Fv0vwRs
Există desigur și o probabilitate extrem de mare ca un exemplare XE SV Project 8 sau 959 să fie un pic dincolo de bugetul alocat unui nou automobil, însă există destule soluții pentru a te bucura totuși de performanțele unui model exotic. Spre exemplu, BMW dă voie oricui să dețină noua lor „pocket rocket” M2 Competition – cu condiția ca totul să se petreacă în mediul virtual. Dacă aveți un smartphone, puteți încerca noul bolid în jocul CSR Racing 2 – BMW este un brand extrem de popular acolo. Mai exact, constructorul ne-a oferit câteva date statistice: 26,5 milioane de jucători dețin unul din cele 85 de milioane de modele BMW din joc, cu nu mai puțin de 3 milioane curse parcurse zilnic de automobilele bavareze – peste 1,88 miliarde de curse de la lansarea CSR2.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.