Știri Video

(Video) Land Rover a sărbătorit cu fast 70 de ani de existență

Constructorul britanic a decis ca de acum încolo data de 30 aprilie să devină „Land Rover Day” – la 70 de ani distanță de la prezentarea modelului original, dezvăluit publicului în cadrul Amsterdam Motor Show, din anul de grație 1948.

Este suficient să dați o căutare cu hashtag-ul #LandRover70Years pe social media pentru a înțelege câți fani au sărbătorit împreună cu compania „World Land Rover Day”, iar în cazul în care ați pierdut (și la noi a fost aproape sărbătoare națională, dar din cu totul alte motive) festivitățile, avem atașată filmarea de la Jaguar Land Rover Classic Facility din Marea Britanie.


Land Rover nu sunt singurii clasici care au ceva de sărbătorit ceva la început de mai – spre exemplu Volkswagen, care se întoarce la faimoasa cursă Pikes Peak International Hill Climb cu ajutorul noului bolid complet electric I.D. R. Înainte de asta, ei au revizitat în prealabil un alt prototip cu care au încercat să abordeze dura competiție.Este vorba despre un bizar VW Golf GTI… care în 1987 avea parte de o transformare de proporții, cu sistemul de tracțiune integrală fiind asigurat de prezența a două propulsoare turbo de 1,8 litri – cu un total general de 644 CP și o greutate a ansamblului de doar 1020 kg, mulțumită șasiului tubular și a caroseriei realizată din plastic.Chiar și Mercedes are ceva amintiri glorioase de împărtășit – cu și despre unul din cele mai speciale modele ale sale, neprețuitul 300 SLR Uhlenhaut Coupe, considerat de către companie în mod potențial drept cel mai valoros automobil din istoria industriei auto.