Home Știri E timpul pentru SUV: Porsche Cayenne E-Hybrid, Nissan Navara Off-Roader AT32 sau Range Rover Superyacht Land Tender (Video)

E timpul pentru SUV: Porsche Cayenne E-Hybrid, Nissan Navara Off-Roader AT32 sau Range Rover Superyacht Land Tender (Video)

de Aurel Niculescu

Pe lângă noua versiune PHEV a de-acum clasicului crossover Porsche, un japonez gata de orice în teren accidentat și o nouă idee de petrecere a timpului liber în Range Rover, îi mai avem și pe Daniel Ricciardo și Max Verstappen la plimbare… la bordul unei Lada Niva!

Încă nu a trecut un an de când Porsche a prezentat cea de-a treia generație Cayenne, însă de această dată constructorul german nu a mai așteptat facelift-ul de la jumătatea vieții pentru a prezenta și versiunea electrificată E-Hybrid. Ca și înainte, este vorba despre un model PHEV (plug in hibrid EV), capabil să parcurgă până la 44 km doar pe baza energiei din acumulatorii Li-Ion de 14,1 kWh, conform extrem de optimistului sistem de rating NEDC.


Poate mai important este că eco nu înseamnă la Porsche și lipsit de performanțe – motorul electric și propulsorul turbo V6 de 3 litri oferă un total combinat de 455 CP și 700 Nm, suficient pentru a atinge 100 km/h în 4,8 secunde și o viteză maximă de 253 km/h. Încărcarea de la o priză clasică durează aproape 8 ore, în timp ce un sistem de tip „wallbox” la care încărcarea sare de la 3,6 kW la 7,2 kW va dura doar 2 ore și 20 de minute.


Dacă Ford a prezentat noul Ranger Raptor doar pentru zona Asia/Pacific, făcându-i nefericiți pe fanii ovalului albastru din Europa, japonezii de la Nissan vor să fie mai darnici – dovadă prezentarea în cadrul „2018 Commercial Vehicle Show” din Birmingham, Marea Britanie, a noului model Navara Off-Roader AT32. Dacă sunteți pasionați de automobile 4×4 „hardcore” știți deja ce înseamnă AT32 – Nissan a colaborat cu specialiștii de la Arctic Trucks, o companie care vine tocmai din îndepărtata (și adesea inospitaliera) Islanda.


Navara Off-Roader AT32 mai înseamnă și că modelul are parte de pneuri off-road de 32 inch, montate pe jantele de 17 inch create chiar de Arctic Trucks. Sigur, modificările nu se opresc aici – mai avem parte și de o suspensie modificată, cu o gardă la sol crescută de la 22,3 la 24,3 cm, precum și de elemente opționale precum sistemul „snorkel” sau diferențialul blocabil pe față. Noul Navara Off-Roader AT32 va deveni în curând disponibil în Europa ca opțiune pentru modelul Double Cab, în versiunea de top, cu propulsia asigurată de un diesel biturbo de 2,3 litri și 190 CP / 450 Nm.


Cayenne E-Hybrid este făcut pentru cei care preferă să ducă o viață mai eco, Navara AT32 pentru cei care preferă evadările în natură – în timp ce noul Range Rover SLT este o creație a celor de la T.Fotiadis Design strict pentru cei care au mult prea mulți bani și nu știu ce să facă cu ei. Spre exemplu, în loc să doneze pentru copiii înfometați din țările sărace sau pentru cercetările care luptă cu boli crunte precum cancerul, ei ar putea să îi arunce pe o monstruozitate 6×6 de 3,7 tone! Ideea celor de la T.Fotiadis Design – de obicei ocupați cu construcția de bărci premium – este că noua lor creație, SLT venind de la „Superyacht Land Tender”, ar putea fi de folos celor care deja au un super yacht și sunt în căutarea unui vehicul care să continue să impresioneze la fel de mult (pozitiv sau negativ, important este să epateze) și pe uscat.


Mai degrabă noi am prefera să ne distrăm precum piloții Red Bull Racing Daniel Ricciardo și Max Verstappen, aflați peste weekend în Azerbaidjan pentru cursa de Formula 1 – ei făcându-și încălzirea în unul dintre cele mai cunoscute SUV-uri de dincoace de cortina de fier: Lada Niva 4×4.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.