Știri

Dacia împlinește 50 de ani în 2018

Automobile Dacia, în acest moment cea mai importantă companie privată din România, sărbătorește pentru marca Dacia și uzina de la Mioveni o jumătate de secol de existență în 2018.

În timpul care a trecut de la fabricarea primului vehicul, după licența modelului Renault R8, Dacia a trecut prin transformări profunde, a cunoscut etapa de creștere și de optimism a anilor ’70, a supraviețuit crizei economice a anilor ’80 și a reușit să depășească dificultățile și climatul de incertitudine care au definit ultimul deceniu al secolului trecut. Preluarea de către Groupe Renault, în 1999, reprezintă începutul unei noi etape pentru marca Dacia și pentru uzina de la Mioveni. Platforma de la Mioveni a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, iar cei peste 14 000 de angajați își desfășoară activitatea într-un mediu de lucru modern și competitiv. Uzina de vehicule, cu o capacitate de producție de 350.000 de unități pe an, Uzina Mecanică și Șasiuri (cea mai mare turnătorie din țară, motoare, cutii de viteze, șasiuri), centrul logistic de mare complexitate, precum și centrul de inginerie asigură o contribuție importantă la economia țării.

„Sunt onorat că pot vorbi despre un moment unic: în 2018 vom sărbători 50 de ani de Dacia – 50 de ani ai unei uzine, ai unei mărci și ai unui simbol al României. Vom retrăi momentele cele mai importante ale acestei jumătăți de secol, le vom da cuvântul salariaților Dacia care au trăit și trăiesc transformările continue ale Dacia. Vom organiza pe parcursul întregului an, la uzină și în țară, evenimente dedicate acestei aniversări. Dacia este o marcă dinamică cu un rol esențial în reușita planului strategic al Groupe Renault, „Drive the Future”. Dacia este un simbol al reușitei pe o piață foarte concurențială – cea a industriei auto; s-a impus ca un actor important pe majoritatea piețelor exigente din Europa. Proiectăm și producem în România vehicule atractive, de calitate și la cel mai bun preț. Avem legitimitatea de a continua acest succes și Dacia va fi mereu în inimile românilor!” explică Antoine Doucerain, Director General Automobile Dacia şi Groupe Renault România.