Știri

Și DS Automobiles se electrifică complet… din 2025

În timpul weekend-ului de curse din cadrul „2018 Paris ePrix” – cea mai recentă etapă de Formula E – DS Automobiles a făcut și un important anunț ce are legătură cu strategia sa pe termen mediu.

Astfel, marca de lux a grupului PSA (din care mai fac parte Peugeot, Citroen, Opel și Vauxhall) a decis ca toate modelele noi lansate după 2025 să fie disponibile exclusiv în versiuni electrificate, hibride, plug in hibrid sau complet electrice. Primul pas conform noii strategii va fi făcut odată cu introducerea pe piață a noului SUV DS7 Crossback E-Tense – un crossover 4×4 cu capabilități plug in hibrid, cu ansamblul propulsiv oferind 300 CP și o autonomie în modul electric de până la 50 km.

De asemenea, DS Automobiles a dezvăluit oficial momentul apariției primului automobile complet electric – în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă: „începând cu 2025, fiecare nou DS va fi lansat exclusiv cu propulsie electrificată. Țelul nostru este clar: DS trebuie să facă parte din zona de vârf a sectorului electricelor. Strategia noastră deja a pornit la drum odată cu sosirea noului DS7 Crossback E-Tense 4×4, cu motorizare plug in hibrid de 300 CP și cu apropiata prezentare – mai sunt doar câteva săptămâni – a primului model complet electric al brandului DS. Ne vedem la Salonul Auto de la Paris!” a declarat Yves Bonnefont, CEO DS Automobiles.