Știri Video

(Video) Muncește în stil American la Work Truck Show cu Chevy Silverado HD, Nissan Smokin’ Titan și Ram 1500 Tradesman

Salonul Auto de la Geneva este în plină desfășurare în capitala Elveției, însă pasionații auto din Statele Unite au și ei parte de un eveniment dedicat – însă de această dată este vorba despre unul ceva mai specializat, așa cum o demonstrează și numele: „The Work Truck Show”.

Acesta se desfășoară în Indianapolis, statul Indiana și pe lângă o mulțime de producători de care un pasionat de automobile probabil nici nu a auzit, a reunit și câteva interesante noutăți de la constructori consacrați.


După debutul noii generații a modelului standard la Salonul Auto de la Detroit, Chevrolet a adus acum la Work Truck Show noul Silverado în format HD: 4500HD, 5500HD și 6500HD. Toate sunt dedicate mai ales necesităților de transport speciale, sosind în configurații 4×2 și 4×4 dar mai ales în dimensiuni variabile (plus o grămadă de variante de șasiu simplu). Eficiența nu înseamnă lipsa confortului – sub capotă se află un puternic Duramax diesel de 6,6 litri și 350 CP, iar în plus suspensia spate poate fi pneumatică. Iar în cabină șoferul are parte de încărcare wireless, Bluetooth, Apple CarPlay sau Android și chiar un hotspot Wi-Fi.Tot complet dedicat lucrului este și noul Ram 1500 Tradesman – care, spre deosebire de versiuni dedicate momentelor de relaxare precum ediția specială Laramie Longhorn, nu are în vedere decât săptămâna de lucru. Și eventual o ieșire în natură în weekend, mulțumită unor opțiuni precum kitul de înălțare a suspensiei din pachetul off-road, a diferențialului blocabil sau a sistemului de control al unei remorci. În cele cinci zile lucrătoare se va descurca fără nici un fel de „bling” – farurile cu halogen nu mai au nici măcar luminile de zi cu LED – însă o va face eficient datorită motorizărilor V6 și V8 echipate cu sistemul mild hibrid E-Torque.Dacă cele două modele de mai sus în mod evident au în vedere cu precădere săptămâna de lucru, conceptul Nissan Smokin’ Titan se dedică în totalitate clipelor de relaxare din weekend – când poate ai chef de un grătar sau de o ieșire la un eveniment sportiv cu prietenii. Americanii au chiar și un cuvânt dedicat pentru această din urmă activitate – „tailgating” – unde fanii se adună în parcarea dedicată evenimentului și efectiv se bucură de o petrecere… cu grătare și muzică. Iar acest prototip este perfect echipat pentru asta, de la sistemul audio Rockford Fosgate la frigiderul integrat precum și bucătăria pe roți aflată nu doar în benă… ci și în remorcă.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE