Știri Video

(Video) Passat la 30, 508 în Ro & BMW cu Microsoft

(Video) Passat la 30, 508 în Ro & BMW cu Microsoft

Volkswagen Passat a devenit, oficial, cel mai bine vândut automobil de clasă medie din istorie, trecând recent de pragul celor 30 de milioane de exemplare produse. Peugeot 508 a ajuns și în România, în timp ce BMW Group devine partener cu Microsoft.

Constructorul german are modelul Passat în producție pe trei continente și în nu mai puțin de 10 uzine. În plus, fiecare regiune primește un Passat gândit special pentru a satisface particularitățile culturale și sociale locale – americanii au deja parte de o nouă generație (bazată însă pe arhitectura precedentei, schimbată de mult în Europa), China are propriul model, iar Europa tocmai a primit o versiune revizuită (disponibilă din mai). Producția facelift-ului a demarat la fabrica din Emden, moment perfect pentru o sărbătoare dedicată modelului.Astfel, Passat-ul a depășit pragul de 30 de milioane de unități produse, devenind cel mai bine vândut model din clasa sa din istoria industriei auto. În plus, cifra celor 30 de milioane îl situează pe locul doi în topul modelelor mărcii, după compactul Golf – însă înaintea legendarului Beetle. Exemplarul de 30 de milioane a fost un Passat grijuliu cu mediul înconjurător – versiunea plug in hybrid Passat GTE, sosit la 46 de ani de la data intrării în producție a originalului (14 mai 1973, la Wolfsburg).


BMW Group şi Microsoft au devenit parteneri într-o nouă iniţiativă de dezvoltare IoT (Internet of Things) pentru zona industrială – „Platforma Deschisă de Producţie”. Construită pe platforma cloud IoT industrial Microsoft Azure, aceasta va contribui la creşterea unei comunităţi care să creeze noi soluţii „Industry 4.0”. PDP este gândită drept o arhitectură de referinţă cu componente din surse deschise, bazată pe standarde industriale deschise şi pe un model de date deschis. La Hannover Messe, Microsoft şi BMW Group au anunțat că până la finalul anului 2019 va exista un set iniţial de 4-6 parteneri şi un minimum de 15 cazuri de utilizare lansate în anumite medii de producţie.


Acasă, în România, Peugeot anunță disponibilitatea comenzilor pentru noua generație Peugeot 508, din luna aprilie 2019, prețurile pentru versiunea sedan pornind de la 24.633 de euro, TVA inclus – în versiunea 508 Active 1.5 BlueHDi STT 130 CP BVM6.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE