Știri Video

(Video) Peugeot Rifter sosește în familie în locul modelului Partner Tepee

Iată și al treilea membru al familiei de van-uri recreaționale ale grupului PSA Peugeot Citroen, format din noile generații Citroen Berlingo drept membrul aventuros, Opel Combo Life drept cel dedicat familiei și Peugeot Rifter, care pare decis să meargă pe cartea premium.

Exceptând designul exterior diferit pentru fiecare dintre cele trei modele, și Peugeot Rifter – sosit să înlocuiască în gamă modelul Partner Tepee – împarte aceeași nouă platformă EMP2 și are aceleași dimensiuni, fiind oferit în două versiuni de caroserie – de 4,4 și 4,75 metri – și cu cinci sau șapte locuri. Versatilitatea este un capitol important pentru Rifter, cu oricare dintre cele trei locuri de pe rândul doi fiind capabil să găzduiască un scaun de copil, iar cele două scaune individuale de pe rândul trei pot culisa și pot fi ascunse în portbagaj cu ajutorul sistemului „Magic Flat”.


Chiar și scaunul pasagerului dreapta față poate fi rabatat, în timp ce capacitatea de încărcare variază între 775 litri pentru versiunea de bază cu cinci locuri și 4000 de litri pentru cea lungă cu toate locurile rabatate și măsurată până la plafon. La interior, asemănarea cu frații de la Citroen și Opel este evidentă, însă Rifter are propriile caracteristici – adoptă sistemul Peugeot i-Cockpit cu volan de dimensiuni mici. Motorizările disponibile sunt în schimb aceleași de pe Citroen Berlingo, însă și la capitolul noutăți tehnice Rifter are ceva în plus.


Este vorba despre o versiune 4×4 realizată în colaborare cu specialiștii de la Dangel, ce complimentează opțiunea oferită de sistemul Advanced Grip Control. În plus, Rifter este disponibil și într-o versiune cu tentă premium, GT Line, ce aduce cu sine elemente ale caroseriei vopsite în nuanța Onyx Black, un set exclusiv de jante de 17 inch „Aoraki”, tip diamond-cut, precum și inscripții GT Line cu o finisare în nuanța cuprului. La interior, clienții vor avea parte de elemente în culoarea „Quente Brown”, tapiserie „Tissu Casual” și background cadrilat pentru instrumentarul de bord.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE