Home Știri (Video) Rolls-Royce Silver Ghost Collection transcende timpul

(Video) Rolls-Royce Silver Ghost Collection transcende timpul

de Aurel Niculescu

Charles Rolls, Claude Johnson și Sir Henry Royce – da, vorbim chiar despre fondatorii mărcii de lux britanice – în urmă cu nu mai puțin de 101 ani reușeau să parcurgă la bordul unui RR Silver Ghost nu mai puțin de 23.127 km fără oprire.

O anduranță absolut fabuloasă chiar și la nivelul unui automobil modern – astfel încât este de înțeles de ce Rolls-Royce și-ar dori să ne-o aduce aminte în fiecare an, nu doar din când în când. Oarecum dezamăgitor, celebrarea aventurii de acum peste un secol nu se face printr-o altă călătorie pe șosea – însă din fericire ideea companiei compensează din plin. Am putea totuși să rămânem în „jumătatea goală a paharului” deoarece doar 35 de norocoși muritori vor avea parte de un exemplar al noii „Silver Ghost Collection” – o serie specială bazată pe reîncarnarea modernă – sedan-ul Ghost.


Toate vor fi create acasă la Rolls-Royce în localitatea Goodwood din West Sussex și îmbrăcate de un maestru vopsitor în nuanța exclusivă Cassiopeia Silver (un ecou al culorii Silver Ghost-ului original) – fiecare proces de vopsire al modernului Ghost durează până la opt ore și include acoperirea cu particule fine din argint pur 100%. Numeroase alte trimiteri la original sunt incluse în procesul de creație – grila radiatorului negru glossy, centrul roților poartă gravate cuvintele „Silver Ghost Since 1907”, iar statueta Spirit of Ecstasy poartă și inscripția „AX201” – numărul de înmatriculare al versiunii originale Silver Ghost.


La interior, compania a optat pentru o tapiserie din piele „Forest Green”, oferită în combinație cu un nou tip de piele argintie ce își face debutul pe un produs RR. Consola centrală este dotată cu o cutie de accesorii și pentru păstrarea ochelarilor de soare, în timp ce pasagerilor și șoferului li se reamintește că se află la bordul unei serii speciale cu ajutorul unor plăcuțe de certificare, inscripționate cu „Silver Ghost Collection” și numărul de fabricație din seria de 35. Cu un ochi la trecut și unul la viitor, noua serie specială este dotată și cu toate elementele unui automobil modern, de la căști Wi-Fi Kleer la conectivitate 4G LTE și „Satellite Digital Audio Radio Service” dacă exemplarul este produs pentru SUA.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.