Știri Video

(Video) Să ne distrăm cu McLaren și Porsche, pe orice fel de circuit

Primăvara a sosit în sfârșit la noi, însă pe alte meleaguri – dacă le vizitați chiar acum – este posibil ca Doamna Iarnă să nu fi plecat în vacanța de primăvară-vară-toamnă.

Nici o grijă, deoarece avem propuneri pentru orice condiții meteo – iar ele sunt suficient de rapide pentru a vă ajuta să depășiți cam orice tip de „front de furtună”! Pentru colecția de iarnă, încă la modă în anumite părți ale lumii – unele nu foarte îndepărtate de noi, avem drept reprezentant noul Porsche 911 GT3 RS. Olimpiada de iarnă a luat final, însă noi am înscrie acest tip de „balet pe gheață” drept candidat pentru următoarea ediție a competiției – mai ales că regulile sunt încă nescrise. Da, câteva minute bune cu un Porsche care se plimbă de-a lungul și mai ales de-a latul pe un lac înghețat din Finlanda. Orice explicație este de prisos, nu-i așa?De partea cealaltă, pentru colecția de primăvară-vară am pregătit o ținută din Marea Britanie – noul McLaren 570S Spider Track Pack. Trecem astfel de la un boxer cu șase cilindri de 4 litri și 520 CP la simfonia la fel de plăcută a unui V8 twin-turbo de 3,8 litri și 570 PS – menit să antreneze la „joacă” un 570S Spider ceva mai „ușuratic”, datorită noului Track Pack. De fapt kit-ul nu este neapărat nou, fiind lansat odată cu 570S Coupe încă de la sfârșitul anului 2016.

Totuși, odată cu trecerea celor doi ani, inginerii McLaren au avut grijă să îmbunătățească oferta – pe versiunea coupe Track Pack aduce o scădere în greutate de aproximativ 25 kg (via noi scaune și elemente din fibră de carbon), însă pentru 570S Spider cura de slăbire a ajuns la peste 33 kg. Avem și aici noi scaune din fibră de carbon – cu 13 kg mai ușoare decât cele standard – precum și noi elemente de interior: un volan diferit, îmbrăcat în Alcantara și realizat din fibră de carbon; dar și inserții din același material ușor dar extrem de rezistent pentru o serie de elemente. Pe afară cele mai notabile modificări se observă ușor în ciuda finisării „Stealth Finish” – este vorba despre noile jante forjate cu 10 spițe, care la rândul lor aduc o economie de încă 15 kg. Acum, noul sistem de evacuare sport e posibil să nu aducă nici o modificare pe cântar, dar cu siguranță va cânta o nouă muzică pentru șofer și norocosul său pasager.