Home Știri (Video) Sezonul performanței americane de primăvară debutează la New York

(Video) Sezonul performanței americane de primăvară debutează la New York

de Aurel Niculescu

Însă el este de fapt asezonat doar cu elemente europene – toate cele trei premiere majore din zona de performanță sosesc de pe Bătrânul Continent, din Germania și Marea Britanie.

Știm, este greu pentru americani să creeze ceva sportiv (dar nu imposibil, dovadă este spre exemplu noul Chevy Corvette ZR1) în peisajul automobilistic dominat de modele crossover, SUV și mai ales pickup truck. Așadar, europenii nu se sfiesc să ocupe această profitabilă nișă – mai ales că unii știu să îmbine eficient ambele deziderate, așa cum este cazul noului Jaguar F-Pace SVR.


https://youtu.be/S7RZqA2-SHc
Porția de performanță începe cu aperitivul – reprezentat de restilizarea familiei de modele Mercedes-AMG C63. Astfel, după prezentarea noilor C Class AMG C43 în versiune sedan și coupe la Salonul Auto de la Geneva, Mercedes vine la New York nu doar cu C43 coupe și cabriolet, ci inclusiv cu întreaga gamă de top C63 (sedan, break, coupe, cabriolet). Schimbările de ordin tehnic și estetic nu sunt profunde – designul exterior este dominat de noua grilă Panamericana iar cel interior de noul instrumentare de bord digital și de noile volane AMG cu butoane cu control tactil. La capitolul tehnologie, noutate majoră este reprezentată de trecerea la o nouă cutie automată cu 9 trepte AMG Speedshift MCT, dotată cu un ambreiaj mai special pentru schimbări și mai rapide. Totuși, fără modificări la propulsie – C63 cu 476 și C 63 S cu 510 CP – cifrele rămân totuși pe loc (3,9 secunde cel mai bun timp la 100 km/h și viteză maximă limitată la 290 km/h).Felul principal – avem noi senzația că mai ales pentru americani – va fi reprezentat cu siguranță de noul Jaguar F-Pace SVR. Mai avem și o bănuială că în curând recordul de pe Nurburgring deținut momentan de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ar putea fi în pericol, mai ales că cele două modele sunt concurente cât se poate de directe, inclusiv la nivel de prețuri și dimensiuni. Cel mai nou proiect SVR de la Jaguar Special Vehicle Operations (SVO) folosește bine-cunoscutul propulsor V8 de 5 litri dotat cu supercharger, dezvoltând cu această ocazie 550 CP și nu mai puțin de 680 Nm, suficient pentru ca sistemul AWD și noul Electronic Active Differential (EAD) să ajute la obținerea unor timpi de invidiat: 100 km/h în 4,3 secunde și un maxim de 283 km/h. Ah, și designul în sfârșit îi va face fericiți pe adepții proiectelor de tuning de tip „wide body kit”…Iar la desert avem un Audi… nu orice fel de Audi, ci noul RS5 în versiune Sportback. În ciuda unor design-uri de multe ori anoste și prea apropiate unele de altele, trebuie să recunoaștem că noul RS5 Sportback este unul din cele mai atrăgătoare modele ale casei din Ingolstadt. Nu de alta, dar contribuie la creșterea dorinței și propulsorul V6 biturbo de 2,9 litri și 450 CP / 600 Nm, capabil să ducă coupe-ul cu cinci portiere (noi i-am spune simplu fastback) la 100 km/h în doar 4 secunde și apoi până la 280 km/h.
Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?