Știri Video

(Video) Sport și Van, o realitate la Ford… Transit

(Video) Sport și Van, o realitate la Ford... Transit

Constructorul american mizează pe dorința utilizatorilor de a se exprima dinamic, chiar și atunci când merg la muncă într-un van comercial. Astfel, liderul pieței de vehicule comerciale ușoare din Europa oferă o întreagă familie de modele van dinamice – Transit Custom, Transit Connect și Courier Sport.

Și să nu uităm că Ford mai pregătește în ofertă și noul Ranger Raptor… Astfel încât pasionații de sportivitate clar au foarte multe opțiuni de la Ford, chiar și în afara clasicului Mustang. De altfel, cu trei modele în familia Transit Sport, Ford are mai multe modele dinamice în gama comercială decât unii constructori consacrați în gama clasică… Noutățile de la ovalul albastru includ, pentru seria Transit Custom Sport un nou propulsor pe motorină, în timp ce modelul Transit Connect Sport a primit și el o actualizare la capitolul tehnologii de propulsie. Nava amiral din zona van este Transit Custom Sport, care a primit sub capotă o nouă versiune – de 185 CP – pentru propulsorul de 2 litri EcoBlue, devenind astfel cel mai puternic van din istoria modelelor comerciale Ford. Acesta este oferit cu transmisie manuală sau automată SelectShift, ambele cu șase rapoarte, putând atinge un consum minim de 6,9 l/100 km.



De la mijlocul anului 2019 noua versiune a van-ului, acum cu 9% mai puternică și cu un cuplu motor de 415 Nm, va avea parte și de o actualizare a suitei de conectivitate – producătorul introduce modem-ul FordPass Connect. Acesta funcționează în combinație cu sistemul de infotainment Sync 3 și transformă marele van într-un hotspot Wi-Fi mobil pentru până la 10 dispozitive smart. Noul Transit Connect Sport se alătură în gama ce mai include și micul Transit Courier Sport dotat cu versiunea îmbunătățită, de 120 CP, a propulsorului EcoBlue de 1,5 litri, oferit în combinație cu o transmisie manuală pentru un consum minim de 5 l/100 km. Transit Courier Sport, cel mai mic reprezentant al gamei de van-uri sportive, are parte de un propulsor TDCi de 100 CP. Toate trei se disting de versiunile standard în primul rând vizual – toate au parte de dungi duble „racing”, kit-uri de caroserie aerodinamice, precum și jante din aliaj (16-18 inch, în funcție de model) sau interioare îmbrăcate parțial în piele.



Am amintit și de Mustang deoarece avem vești din partea Ford cu privire la cea mai puternică versiune a sa – Mustang Shelby GT500. Constructorul a decis să dezvăluie noi detalii tehnice cu privire la capabilitățile aerodinamice ale coupé-ului: super-computere și modelările 3D fiind implicate în procesul de dezvoltare al elementelor de răcire și de impunere a forței de apăsare a fluxului de aer. Ascunsă printre detalii, există și o mențiune cu privire la viteza maximă – limitată electronic: 180 mph sau 289,6 km/h.