Știri Video

(Video) Un sedan chino-bavarez în America sau un Lambo tunat la perfecție?

BMW a prezentat nu demult Seria 1 Sedan drept un model exclusiv destinat pieței auto chineze, unde va concura cu modele precum noul Mercedes-Benz Clasa A Sedan – însă de acum încolo ei îl vor oferi și în America, mai precis în Mexic. Interesant, dar mai interesant este cu siguranță un Lamborghini Huracan Performante ajuns pe mâinile magicienilor de la Novitec.

Cel mai mic sedan bavarez, model care inițial ar fi trebuit să fie construit în China doar pentru China, a decis să întreprindă o îndelungată călătorie și să ceară de acum încolo și rezidență în America – nu în SUA, ci în mult mai aventurosul Mexic. Este vorba despre un BMW cu tracțiune față… deoarece folosește aceeași platformă UKL pe care o utilizează toate modelele Mini dar și BMW-urile din Seria 2 cu destinație familială. În Mexic va fi disponibil doar în varianta Sport Line, în versiuni 118i și 120iA, cu prețurile ceva (dar nu cu mult) mai mici decât Seria 3, startul fiind dat la 489.900 MXN (aproximativ 24.561 dolari US).


Chiar dacă fanii ar putea strâmba din nas la ideea de a deține un sedan bavarez cu tracțiune față, Seria 1 Sedan nu arată deloc rău – însă evident nu se poate compara cu creația celor de la Lamborghini: Huracan Performante. Dacă cineva vrea să iasă însă și mai mult în evidență, trebuie să-și ducă supercar-ul italian în vizită la experții germani de la Novitec, care vor îl vor returna apoi drept o bijuterie pe roți. Soluțiile vizuale sunt cât se poate de subtile (este totuși un Lambo, deci subtilitatea nu este un punct forte) în context, însă Novitec a mers cu mult mai departe: toate componentele sunt testate în tunelul aerodinamic și în plus sunt realizate din același material (carbon fiber forged composites) pe care îl utilizează producătorul italian doar pentru cele mai spectaculoase modele sau concepte ale sale (inclusiv futuristul Terzo Millennio).


Nu în ultimul rând, avem inclusiv un accesoriu perfect pentru un Huaracan Performante – noul smartphone Find X Lamborghini Edition de la producătorul chinez Oppo Electronics și Tonino Lamborghini (marca adiacentă care se ocupă de accesoriile Lambo). Acesta cu siguranță va lupta acerb cu Porsche Design Huawei Mate RS pentru inimile – și mai ales buzunarele – pasionaților, având de partea sa cele mai noi tehnologii din industrie. Să le enumerăm succint: display „bezelless” cu raport al aspectului 19.5:9 și dimensiuni de 6,42 inch (plus tehnologie AMOLED), scaner facial 3D, textură din fibră de carbon pentru carcasă, Android 8.1 cu ColorOS 5.1, 8 GB RAM și 512 GB memorie internă, chipset Snapdragon 845 și tehnologie de reîncărcare Super VOOC, care duce bateria la 100% în doar 35 de minute. Ah, să nu uităm de cireașa de pe tort – prețul de 1700 euro, care este o nimica toată dacă ținem cont de existența unui mecanism motorizat care extinde camera dublă spate și pe cea frontală pentru a scăpa de faimoasele „notch” din display!