Știri Video

Video) Golf Wörthersee studențesc, TT Quantum Gray online

(Video) Golf Wörthersee studențesc, TT Quantum Gray online

Ucenicii de la uzinele VW din Wolfsburg și Zwickau continuă tradiția prezentării unor concepte realizate chiar de ei la fiesta GTI de la Wörthersee. În schimb, Audi propune primul său model disponibil exclusiv online – ediția specială TT Quantum Gray.

În anii trecuți Volkswagen însuși aducea prototipuri importante la întâlnirea GTI de la lacul Wörthersee – conceptul Golf GTI TCR în 2018 și showcar-ul up! GTI cu un an mai înainte. Ambele s-au metamorfozat în produse de serie între timp, însă se pare că anul acesta premierele vor fi rezervate ucenicilor companiei. Astfel, la cea de-a 38-a ediție a festivalului GTI (29 mai – 1 iunie), învățăceii de la fabricile din Wolfsburg și Zwickau prezintă Aurora și FighteR.


Tradiția întâlnirii GTI în împrejurimile lacului Wörthersee a început încă din 1982, atunci când fanii s-au întâlnit în zona municipalităților austriece Reifnitz/Maria Wörth, însă cea a prezentării unor concepte de viitorii tehnicieni VW este de dată mai recentă. Totuși, a devenit rapid unul din punctele de atracție, datorită libertăților majore în alegerea exprimării. Golf GTI Aurora este opera studenților de la Wolfsburg, care s-au îngrijit de o spectaculoasă creștere a puterii hot hatch-ului.


TSI-ul de 2 litri produce de acum nu mai puțin de 380 CP, livrați în continuare doar punții față prin intermediul unei transmisii DSG cu șapte rapoarte. Unicatul are la exterior o nuanță Nardo Gray de inspirație Audi, combinată cu vopsea neagră și accente Mint Green – nou adăugatul kit de caroserie fiind vopsit integral manual. Înăuntru, Aurora are noi ecrane și o tabletă pentru pasagerul dreapta care poate controla noul sistem audio de nu mai puțin de 3500 wați.


Al doilea „fruct interzis” este foarte practicul și mega-dinamicul Golf R în versiunea Estate – Golf Estate R 4Motion FighteR fiind și el dotat cu un kit aerodinamic foarte agresiv, care adaugă 6 cm la capitolul lățime. Pe plafon se află un set suplimentar de lumini, precum și o cameră cu înregistrare la 360 de grade – pusă la treabă în cadrul unui tur rapid pe circuitul de la Sachsenring. Aceeași nuanță Nardo Gray este de această dată combinată cu zone Crystal Silver și Piano Black, complimentate de accentele Misano Red.


Audi a decis să încerce experiența comercializării de automobile noi prin intermediul World Wide Web. Deocamdată avem de-a face cu o probă, deoarece doar 99 de exemplare din ediția specială TT Quantum Gray vor fi disponibile online, în Europa. Acasă în Germania aceasta costă 62.305 euro – peste un TTS – fiind însă bazată pe versiunea 45 TFSI Quattro S tronic, de 250 CP, la care se adaugă vopseaua exterioară specială și accente roșii constrastante în cabină, pe lângă alte echipamente speciale despre care nu sunt oferite detalii.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE