Home Știri (Video) Zafira Life – o nouă viață pentru MPV-ul Opel

(Video) Zafira Life – o nouă viață pentru MPV-ul Opel

de Aurel Niculescu
(Video) Zafira Life – o nouă viață pentru MPV-ul Opel

Constructorul german a ajuns la cea de-a patra generație a seriei Zafira – de acum denumită Zafira Life. Între timp, BMW a atins noi cifre de electrificare, iar DS, Mitsubishi și Fiat se laudă cu noi serii în ediție limitată.

Vă mai aduceți aminte de Opel Zafira? Monovolumul german care odinioară aducea faimă și un business de succes în segmentul MPV (multi-purpose vehicle) pentru Opel, unul dintre cele mai bine vândute modele ale sale de la lansarea originalului, în 1999? Ei bine, timpurile se schimbă, iar acum rege al vânzărilor este numai unul – segmentul SUV. Opel, spre deosebire de alți producători auto care pur și simplu au abandonat segmentul MPV, a decis – cu ajutorul părintelui PSA – să încerce o reinventare a seriei: astfel facem cunoștință cu a patra generație, denumită de acum Zafira Life.Dacă designul noului Zafira Life vi se pare cunoscut, este pentru că noua generație MPV este strâns înrudită cu versiunile de pasageri ale fraților de concern de la Citroen și Peugeot, și nu numai: Zafira Life stă alături de Citroen SpaceTourer (Jumpy în versiune cargo), Peugeot Traveler/Expert Combi și Toyota Toyota Proace Verso. Deja se întrevede strategia PSA – la fel ca în cazul seriei Combo/ Berlingo / Partner și a alternativelor pentru pasageri (Berlingo, Combo Life și Rifter), colaborarea în concern este cheia eficienței economice și tehnologice. Iar noul Zafira Life pune accent maxim pe eficiență – sosind în cadrul celei de-a patra generații în trei versiuni: „Small”, de 4,6 metri lungime; „Medium”, de 4,95 metri și „Large” de 5,3 metri – toate cu posibilități de configurare cu până la nouă locuri la bord.


Zafira Life este evident un model derivat din grupul PSA, astfel încât a patra generație nu mai are nici o legătură cu cele trei generații Zafira de dinainte. Noul model țintește un segment foarte diferit de clienți, iar atu-urile par să fie de partea sa. Astfel, versiunea S este cu aproximativ 10 cm mai scurtă decât Zafira aflată încă în producție, în timp ce varianta L este cu nu mai puțin de 65 cm mai lungă. Prima prezentare publică va avea loc la Salonul Auto de la Bruxelles (18-27 ianuarie), primele comenzi fiind deschise din februarie. Polivalența este cheie în lupta cu atât de iubitele modele crossover/SUV, astfel încât Zafira Life plusează cu sistemul de tracțiune IntelliGrip, în timp ce o versiune 4×4 va fi disponibilă și ea din primul moment. În plus, Opel deja anunță planurile de viitor – Zafira Life va deveni un MPV complet electric din 2021.


BMW Group a anunțat performanțele sale pentru 2018 în segmentul vehiculelor electrificate (PHEV și EV). Astfel, livrările au urcat cu 38,4% faţă de 2017, totalul fiind de 142.617 exemplare BMW și Mini complet electrice și tip plug-in hibrid. Automobilele electrificate au ajuns la 6% din volumul total al BMW Group, iar în 2019 procentajul va crește și mai mult. Anul acesta se vor lansa pe piață noile generații PHEV X5 și Seria 3, precum și primul EV britanic – Mini Electric, Apoi, până în 2021, grupul german va avea cinci modele complet electrice: i3, Mini Electric, BMW iX3, BMW i4 şi BMW iNext.


Începutul de an pare foarte propice pentru a introduce noi serii speciale. Astăzi avem exemple de la nu mai puțin de trei constructori. DS Automobiles a decis să experimenteze cu o nouă experiență online odată cu deschiderea comenzilor pentru versiunea DS 3 Crossback La Première. Micul SUV se pregătește de sosirea pe piață, clienții francezi putând alege să comande online noua ediție limitată, toate angajamentele financiare fiind efectuate tot în mediul virtual.


Trecem la producătorul japonez Mitsubishi. Acesta le face cadou clienților britanici o întreagă gamă de modele în ediție limitată: Eclipse Cross, L200, ASX și Outlander Black Edition. În ciuda numelui, acestea pot fi configurate și în nuanțe de gri sau alb – detaliile fiind însă neschimbate: jante din aliaj și numeroase alte elemente de culoare neagră. În plus, pentru prima oară în gama sa, Mitsubishi propune și versiunea Eclipse Cross Black Edition „Connected”.


Nu în ultimul rând, îi avem și pe italienii de la Fiat, care propun la început de an în format „Mirror Special Edition” pe modelele 500X și 500 L Cross. Seria limitată aduce pe 500X Cross sau Urban faruri LED și culoarea specială Matt Blue Jeans sau detalii satinate. În schimb, 500 L Mirror are parte de nuanța Venezia Blue combinată cu un pavilion de culoare neagră și detalii exclusive „Ultra Shine”. Ambele au parte, standard, de sistemul de infotainment Uconnect HD LIVE cu ecran tactil de 7 inch și compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto.

2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life
(Video) Zafira Life – o nouă viață pentru MPV-ul Opel
2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life
2019 Opel Zafira Life

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.