Home ȘtiriProiecte secrete Viitorul Alfa Romeo Giulia va avea propulsie electrică

Viitorul Alfa Romeo Giulia va avea propulsie electrică

de George Grosu
blank

Conducerea producătorului auto italian are în plan lansarea mai multor modele noi sub motto-ul grupului Stellantis: „Din 2024, Alfa devine Alfa e-Romeo”. Pe lângă modelele noi SUV Tonale și Brennero care vor fi lansate în cursul anului 2022, există și o posibilă renaștere a unor modele celebre precum GTV, Spider și Mito. Pentru modelul SUV Stelvio se pregătește de asemenea o nouă generație care va debuta în 2023 sau 2024.

La fel ca și viitorul Alfa Romeo Giulia, noile modele SUV se bazează pe noua platformă Stellantis STLA Large. Această platformă concepută special pentru propulsia electrică beneficiază de baterii litiu-ion având capacități cuprinse între 101 și 118 kWh și care permit o autonomie de aproximativ 800 km. Potrivit conducerii Stellantis, versiunile sportive ale viitoarelor modele dezvoltate pe această platformă pot accelera de la 0 la 100 km/h în puțin de 3 secunde, ceea ce pare destul de optimist având în vedere puterea dezvoltată de propulsoarele electrice mai sus menționate.

În schimb, varianta Electric-Drive # 3 a platformei STLA Large cu motor, cutie de viteze și invertor integrate pot dezvolta o putere cuprinsă între 150 și 330 kW și pot dispune pe lângă tracțiunea integrală oferită în standard, inclusiv versiuni cu tracțiune pe roțile din spate sau pe cele din față. În cazul viitorului model Alfa Romeo Giulia, care este dezvoltat în special pentru un comportament dinamic accentuat și plăcere în conducere, aceasta din urmă variantă cu tracțiune față va fi probabil exclusă.

Noul manager de la Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, a declarat recent unor jurnaliști britanici că, noua generație Alfa Giulia ca model complet electric va dispune de o personalitate puternică și un comportament cu adevărat sportiv în ciuda unei greutăți totale mari datorită bateriilor. Nu ar trebui să fie implementate funcții „false,” cum ar fi un sunet artificial al motorului, dar în schimb, tehnicienii vor să adapteze modelului un feedback în conducere specific modelelor competiționale. Versiunea de top a viitorului Giulia va fi denumită conform tradiției Quadrifoglio și va beneficia de tracțiune integrală.

Managerul Imparato are o mare pasiune pentru modelele legendare ale mărcii milaneze și dorește ca pe lângă noile SUV-uri, să reactiveze sau să repoziționeze în gamă numeroase modele, printre care GTV, Spider și Mito. Este destul de clar că, Grupul Stellantis se va baza în scurt timp pe propulsia electrică cu noile sale platforme și această strategie se va aplica inclusiv pentru viitorul Alfa Romeo Giulia ca singur model sedan în gama Alfa Romeo. Modelul va trebui să transmită acel feeling tipic pentru brandul italian atât în ceea ce privește stilul cât și comportamentul sportiv accentuat iar în versiunea de top Quadrifoglio, motorul va furniza aproximativ 450 CP.

Foto: Schulte; Alfa Romeo

blank
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2020
blank
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 2020
blank
Alfa Romeo Stelvio 2020
blank
Alfa Romeo Stelvio 2020

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?