Home Știri Visul colecționarului – un McLaren F1 nou-nouț

Visul colecționarului – un McLaren F1 nou-nouț

de Aurel Niculescu

Cu toții știm că uneori visele ni se împlinesc – desigur după ce depui efort în realizarea lor – iar în curând dorința unui colecționar pasionat de ideea de a deține un McLaren F1 original și mai ales nou se va împlini, desigur dacă îl ajută și contul din bancă.

Tom Hartley Jnr nu este un proprietar obișnuit – ci este numele unui dealership de lux din Derbyshire, Anglia – specializat de aproape 20 de ani în satisfacerea exact a genului acesta de vise ale colecționarilor. Iar ei intermediază acum vânzarea unui exemplar McLaren F1 din 1997, complet original, de la unicul său proprietar. Chiar dacă este exemplarul cu numărul 60 din 64 produse pentru utilizarea legală (din totalul de 106 unități), ne-am putea întreba ce este atât de special la acest F1 galben spic?! Ei bine, în afară de faptul că este unul dintre cele mai iconice hypercar-uri ale tuturor timpurilor (probabil chiar ei au inventat noțiunea de hypercar, ca o clasă peste supercar!), acest F1 ce probabil îl va costa pe viitorul fericit proprietar undeva la 20 de milioane de dolari, este practic nou-nouț.

Aceasta deoarece singurul proprietar de până acum nu a condus niciodată automobilul – de fapt nici măcar nu l-a înmatriculat – cei 239 km de pe ceasurile de bord fiind toți parcurși ca parte a programelor de testare și pre-vânzare interne ale McLaren. Mai mult, modelul F1 are inclusiv întregul interior protejat încă de materialele cu care a fost livrat, în timp ce bonusurile sunt ele în sine obiecte de colecție dorite de orice pasionat. Odată cu exemplarul F1, viitorul proprietar va mai primi și un ceas ultra-rar Tag Heuer cu numărul de șasiu gravat pe interior, un set de bagaje, uneltele din titaniu auriu, cufărul de unelte Facom și chiar un eșapament de rezervă în stil F1 LM sau un volan de backup inspirat de versiunea GTR.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.