Fanii Marvel ar putea crede despre producătorul german și gigantul tehnologic american că au decis o implicare într-un viitor film Ant-Man, însă aici avem de-a face mai degrabă cu domeniul acoperit de mintea strălucită a lui Tony Stark.
Adevărul este că grupul VW și Google nu au decis să intre pe tărâmul fanteziei cinematografice, ci să încerce prin noul lor parteneriat – ce aduce la un loc două dintre cele mai mari nume ale industriei globale – să ofere beneficii tangibile oamenilor obișnuiți, fără super-puteri. VW și Google s-au decis să se alieze în domeniul computerelor cuantice – care, mai pe înțelesul nostru, operează la un nivel superior de putere fără însă a pierde vreun pic din eficiență comparativ cu versiunile tradiționale. Astfel, dacă computerele de azi operează cu un limbaj compus din faimoșii 1 și 0 – al biților, „dialectul” computerelor cuantice este cu mult mai complex, asigurând o rapiditate mult mai mare în rezolvarea problemelor nou apărute.
Cei doi giganți ai industriei mondiale vor implementa cercetările comune în sectorul computerelor cuantice în variate domenii de interes pentru industria auto. Un prim exemplu ar fi optimizarea traficului – dacă ar fi posibilă utilizarea unui computer cuantic acesta ar putea descoperi diagrame de trafic optime pentru a menține fluxul de trafic constant, căutând în același timp locuri vacante de parcare sau puncte de încărcare pentru automobilele electrice.
O altă aplicație ar putea veni din zone automobilelor electrice, simulările cu ajutorul computerelor cuantice fiind mult mai rapide, rezultând să spunem în structuri noi sau optimizate ale bateriilor. Nu în ultimul rând, VW și Google vor explora problema AI – inteligența artificială – mai exact sectorul machine learning, văzut drept crucial pentru dezvoltarea rapidă a „inteligenței” automobilelor automatizate. Un automobil cuantic ar putea renunța poate la etapa pre-programării unui răspuns în funcție de situație – adaptându-se mai ușor la datele specifice ale problemei în timp real.