Home Știri Volvo Cars deschide un nou centru de testare în Göteborg

Volvo Cars deschide un nou centru de testare în Göteborg

de Vlad Micu
Centru testare Volvo Cars

Volvo Cars face un pas important în ceea ce privește capacitățile sale de dezvoltare software prin deschiderea unui nou centru de testare de ultimă generație în Göteborg, Suedia.

 

Acest laborator modern, cu o suprafață de aproximativ 22.000 de metri pătrați, reprezintă o investiție substanțială de aproximativ 300 de milioane de coroane suedeze (aproximativ 26 milioane euro) și reprezintă acum punctul de referință al rețelei de centre de inginerie și Tech Hub-uri globale ale Volvo.

 

În contextul evoluției continnue a industriei auto, Volvo Cars își face loc pe piața vehiculelor complet electrice și continuă să se îmbunătățească în timp. Această transformare este realizată prin intermediul software-ului dezvoltat intern și al actualizărilor regulate over-the-air, așa cum demonstrează SUV-ul emblematic EX90 sau SUV-ul compact, dar puternic, EX30. Unul dintre obiectivele strategice ale companiei este să ajungă în viitorul apropiat un lider al industriei în domeniul noilor tehnologii. De asemenea, producătorul suedez are în plan ca din anul 2030 să producă doar vehicule complet electrice.

 

Noul centru de testare a software-ului din Göteborg este pregătit să fie epicentrul activităților globale de testare și validare a software-ului Volvo și va colabora îndeaproape cu celelalte centre de inginerie ale mărcii din întreaga lume (Singapore, Cracovia, Stockholm, Lund, Bangalore, Shanghai). Datorită capacității dezvoltatorilor din aceste centre tehnologice globale de a efectua teste de software de la distanță 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an, compania stabilește un nou standard în industria auto, potrivit lui Anders Bell, șeful global al departamentului de cercetare și dezvoltare al Volvo.

 

Inițial, facilitatea va angaja în jur de 100 de persoane, dar se anticipează că acest număr va crește la 300 de persoane după ce acest centrul va atinge capacitatea maximă de testare. În cele din urmă, locația va găzdui aproximativ 500 de platforme de testare și medii de testare digitale, o creștere semnificativă față de numărul actual de aproape 200.

Centru testare Volvo CarsCentru testare Volvo CarsCentru testare Volvo CarsCentru testare Volvo CarsCentru testare Volvo CarsCentru testare Volvo Cars

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.