Home Știri VW Golf GTE, dovada că viitorul electric sună bine

VW Golf GTE, dovada că viitorul electric sună bine

de

VW Golf GTE este în fapt fratele electric al lui GTI și va fi prezentat la începutul lunii martie la Salonul auto de la Geneva.

VW Golf GTE

VW Golf GTE

VW Golf GTE este o versiune plug-in hybrid a modelului compact ce promite performanțe la nivelul lui GTI. Spre deosebire de Golf-e, GTE promite să fie și altceva decât o mașină care doar să transporte pasagerii din punctul A în punctul B fără să pună mediul în pericol.

VW Scirocco facelift vine cu motoare mai puternice

VW Golf GTE are două motoare – un propulsor clasic, cu combustie internă pe benzină de 1,4 l și 150 CP și unul electric, de 101 CP. Cele două furnizează în total un maxim de 201 CP și promit să ajute mașina să ajungă de la 0 la 100 km/h în doar 7.6 s.

Primul exemplar VW Golf VII R a ajuns în România

Cuplul motor oferit însă de sistemul hibrid al lui VW Golf GTE se ridică la 350 Nm, demn puternic de un diesel de ultimă generație. Mașina poate ajunge până la 130 km/h folosind exclusiv energia electrică. Autonomia maximă în modul electric anunțată de constructor este de 50 km. O încărcare completă a acumulatorilor durează trei ore și jumătate. Autonomia totală a lui GTE este un alt punct forte – 940 km cu bateria de 8,8 kWh complet încărcată și un plin de benzină.

Articole similare

Comentarii închise.