Home Știri VW ID.3 facelift se pregătește de debut. Iată primele schițe

VW ID.3 facelift se pregătește de debut. Iată primele schițe

de Dan Damian
VW ID.3 facelift

Constructorul german a prezentat primele schițe cu VW ID.3 facelift și a anunțat ce modificări a operat hatchback-ului electric.

Au trecut trei ani de când Volkswagen a început ofensiva modelelor electrice dedicate cu VW ID.3, după o perioadă în care a tatonat terenul cu Golf-e și e-up! (aflat încă în producție la acest moment). ID.3 era însă altceva, primul model construit pe platforma MEB, dedicată strict modelelor electrice. În tot acest timp, Volkswagen a livrat peste 500.000 de modele din gama ID. (ID.3, ID, 4, ID.5 și ID.Buzz).

VW ID.3 facelift

Anul viitor, Volkswagen va opera un facelift modelului ID.3, ceea ce presupune mai multe modificări, atât estetice, cât și tehnice. VW ID.3 facelift va avea o parte frontală redesenată la nivelul părții inferioare a spoilerului, cu prizele de aer laterale dispuse acum pe verticală. De asemenea, în spate, stopurile au fost ușor modificate, în special la nivelul structurii interne.

Pe de altă parte, VW ID.3 facelift va avea materiale de mai bună calitate la interior, în urma unor critici legate de acest aspect, iar display-ul central va fi înlocuit cu unul mai mare, de 12 inchi. Și sistemul de operare va fi modificat, tocmai pentru a elimina răspunsul uneori lent la comenzile touch, problemă adesea criticată de utilizatori.

VW ID.3 facelift

Volkswagen face însă câteva mențiuni legate în special de livrarea acestui model către clienți. În țara de origine, VW ID.3 facelift poate fi precomandat deja, la prețul de 43.995 euro (versiunea Life). Livrarea, însă, nu va începe decât în ultimele trei luni ale anului 2023. De altfel, Volkswagen spune că din cazul crizei de semiconductori, producția mașinii va începe în a doua parte a anului viitor. Oricum, constructorul german va prezenta în amănunt ID.3 facelift la începutul anului viitor, cu poze reale.

Mai trebuie spus că, până acum, producția lui ID.3 s-a desfășurat la uzinele din Zwickau și Dresden, dar odată cu apariția faceliftului, ID.3 se va asambla și la uzina din Wolfsburg.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.