Home Știri Winnebago Revel – sau cum să pleci în sălbăticie cu un Mercedes Sprinter

Winnebago Revel – sau cum să pleci în sălbăticie cu un Mercedes Sprinter

de Aurel Niculescu

Mercedes-Benz este cu siguranță la fel de faimos în lumea vehiculelor comerciale precum este și în segmentul de lux, inclusiv datorită seriei Sprinter – iar motivele succesului său sunt relativ simple: calitate, fiabilitate și mai ales polivalență.

Acest din urmă atribut este evident dacă ne gândim câte proiecte de conversie există pe baza modelului Sprinter – care oricum din fabrică poate fi livrat ca van, cabină cu șasiu, microbuz sau chiar pick-up truck. Iar apoi intervin și proiectele aftermarket – iar noi am văzut de toate, de la food van la shuttle de lux cu interior de private jet. Nu chiar pe toate, însă, dacă ne gândim că faimoasa companie creatoare de rulote Winnebago i-a mai găsit încă o întrebuințare – de autorulotă pregătită pentru off-road. Astfel, dacă vă place sălbăticia și mai ales nu aveți încredere în nume ilustru de necunoscute, vă recomandăm noul Winnebago Revel – asta dacă sunteți și în vizită în America, desigur. Ținând cont de bogăția și mai ales întinderea ținuturilor sălbatice din SUA, nu ar fi rău închirierea unui Winnebago Revel – mai ales că altfel am evita și prețul de achiziție de doar… $134,799.


https://youtu.be/XEPanglcJWk
În schimb, Winnebago promite că poți trăi „off the grid” o bună perioadă la bordul noului model Revel, care are în dotare inclusiv celule solare pentru a furniza energia electrică necesară funcționării spre exemplu a chicinetei complet echipate, inclusiv cu plită prin inducție sau refrigerator. Avem chiar și un mic spațiu cu destinație duală – toaletă/duș sau dulap cu elemente de stocare mobile. Totul este la îndemână – chiar și patul se strânge automat, dezvăluind un spațiu de stocare de aproape 4.000 de litri ce permite chiar stocarea unor biciclete fără a fi strânse. Totul este modern și funcțional – tenda extensibilă este dotată cu iluminat LED, stația opțională de sunet provine de la JBL, și nu trebuie să ne temem că ne vom pierde în pustietate deoarece sistemul de infotainment are și un GPS specializat Rand McNally RV. În plus, Revel poate fi folosit în orice perioadă a anului, deoarece are încălzire pe motorină și un sistem de aer condiționat suplimentar.

Dacă Revel este disponibil doar în America, în schimb singura motorizare oferită este una mai degrabă europeană – un turbodiesel în șase cilindri de 3 litri și 188 CP cu 441 Nm, legat la o cutie de viteze automată cu cinci rapoarte și un sistem de tracțiune integrală on-demand cu reducție pentru traseele cu adevărat dificile. Pentru că discutăm de un Mercedes, siguranța este practic sinonimă – hill descent control, ESP, controlul tracțiunii și ABS cu setare specială off-road. Iar pentru cei pregătiți de orice Winnebago oferă opțional și un set de pneuri AT BF Goodrich T/A KO2.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.