Home Știri (Video) XM3 Inspire, un Arkana deghizat în… Samsung

(Video) XM3 Inspire, un Arkana deghizat în… Samsung

de Aurel Niculescu
(Video) XM3 Inspire, un Arkana deghizat în... Samsung

Salonul Auto de la Seul ne-a rezervat și o surpriză: Coupé-SUV-ul Renault Arkana și-a schimbat marca și a sosit în fața publicului sud-coreean sub forma conceptului XM3 Inspire, de la Samsung.

Desigur, nu vorbim de această dată despre Samsung Electronics, companie faimoasă pentru telefoanele inteligente din seria Galaxy și nu numai. Ci vorbim despre „fratele” asiatic de concern al autohtonei Dacia – Renault Samsung Motors. Astfel, prototipul Renault Arkana – dezvăluit vara trecută în cadrul Moscow International Auto Salon din Rusia a îmbrăcat încă odată hainele da gală și s-a prezentat sub forma conceptului XM3 Inspire la Seul.Acesta, la fel ca Arkana, prefigurează un model de serie ce va fi lansat anul viitor și produs pe plan local, la fabrica din Busan. Plasat în foarte competitivul segment compact, Renault – ne scuzați, Samsung – spune despre XM3 Inspire că a fost gândit pentru a îmbina armonios părțile bune ale unui sedan cu robustețea și prestanța unui SUV.Hyundai a dezvăluit foarte recent cea de-a opta generație a modelului de clasă medie Sonata, însă a avut grijă să păstreze câteva surprize și pentru prima apariție în public – prezentând la Seul versiunile Sonata Turbo și Hybrid. Prima primește un propulsor de 1,6 litri turbo, de 180 CP și poate fi comandată cu transmisie manuală cu șase sau automată cu opt rapoarte. Designul diferă subtil față de versiunile standard – avem noua grilă a radiatorului „Parametric Jewel”, un sistem de evacuare dublu, ba chiar și un mic spoiler în spate, plus mici modificări ale parașocurilor.


La Seoul Motor Show, constructorul sud-coreean a dezvăluit și versiunea Sonata Hybrid. Din păcate, în afara subtilelor diferențe observabile la nivel de stil – operate probabil în spiritul eficientizării aerodinamicii – nu avem nici un fel de informații despre caracteristicile tehnice ale sistemului de propulsie electrificat. Cu excepția unui singur detaliu: panoul solar de pe acoperiș poate genera energie adițională pentru un plus de 1300 de km anual.

(Video) XM3 Inspire, un Arkana deghizat în... Samsung

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.