Știri

Zoe, 26.845 km electrici prin România

Zoe, 26.845 km electrici prin România

Renault Zoe, automobilul oficial al proiectului „Electric Tour”, a încheiat o călătorie de peste 26.800 km electrici, realizați integral în România în căutarea unui nou record mondial: cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură țară.

Lansat de „Restart Energy” din Timișoara, proiectul şi-a propus să stabilească un nou record mondial, dar şi să contribuie la conștientizarea responsabilității față de mediul înconjurător. La volan s-a aflat germanul Christian Gernemann, care a plecat din Timișoara, în data de 8 octombrie 2018 şi a încheiat aventura în același loc, pe 3 aprilie 2019, după ce a parcurs 26.856 km. Recordul vizat – de 24.000 km a fost atins încă din luna martie, însă Christian a ales să parcurgă în plus aproape 3.000 km, pentru a vedea toate localitățile pe care își propusese să le viziteze în Romania.

Traseul său a inclus 4.739 de orașe şi comune – din Ardeal până în Moldova, Delta Dunării, zone pitorești din centrul țării, orașe reședință de județ, dar şi sate uitate de lume. Mașina a parcurs în medie 241 km pe zi. Încărcarea vehiculului 100% electric s-a făcut în cele 150 de stații disponibile pe traseul său, aflate în diverse locații – de la pensiuni şi hoteluri, la cele disponibile în parcările publice din orașele mari, în centre comerciale sau benzinării. De asemenea, datorită cablului special de tip „Cameleon”, vehiculul a putut fi încărcat şi la priza domestică, în locații care nu dispun încă de stații omologate.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE